Siyonist İsrail Filistin’de CAMİLERİ YIKIYOR

İsrail işgal makamları bugün, Silvan kasabasındaki Deyru’s Sene kasabasında Abdullah Sinavi adlı camiyi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkma emrini verdiğini duyurdu.

“Silvan Savunma Komitesi” sözcüsü Fahri Ebu Diyab, İsrail belediyesinin camileri hedeflediğini söyledi; “1967’den önce yapılmış olanlar da dahil daha sonra yaptırılan camilere ruhsat vermiyor ve onları yıkmaya çalışıyor.” dedi.

GÖZAT  HAMAS: Tehditlere Boyun Eğmeyiz

Diyab, caminin birkaç yıl önce vakıf topraklarında ve halkın bağışları üzerine inşa edildiğini, Silvan şehrinde 5 adet camiye de yıkım kararı verdiğini, İsrail belediyesinin, son günlerde birkaç gün önce de El-Sanavi camisine karşı çeşitli yıkım emirleri düzenlediğini söyledi.

İbadet yerlerinin hedeflenmesinin uluslararası insan hakları hukukunu ihlal ettiğini vurgulayan Riyab, “işgalci İsrail’in hesap verilebileceği veya cezalandırılacağı bir kurum yok. İsrail işgal makamları, Kudüs’teki camileri ve evleri de “Kudüs’te Arap ve İslami kimliği silmek” planı çerçevesinde yıkmayı teklif etti.

GÖZAT  HAMAS: Gazze Krizlerinden MAHMUD ABBAS Sorumlu

Kudüs’teki işgal makamları ve belediyeleri camileri ibadet yeri olarak saymayı reddediyor.” dedi

Ebu Diyab açıklamasında, dini argümanların uluslararası sözleşme ve kanunlarla korunma altına alınmasına rağmen, mescitlerin yıkılması meselesi ile ümmetin duygularını tahrik etmeyi amaçlandığını kaydetti.