Siyonist İsrail Filistin TOPRAK GÜNÜ Gösterisine Saldırdı

Siyonist işgal güçleri Batı Yaka’nın değişik şehir ve köylerinde Toprak Günü münasebetiyle yapılan gösteri ve yürüyüşlere göz yaşartıcı bomba ve plastik mermilerle saldırdı.

Toprak Gününün 41’inci yıl dönümünü Beytlahim ve Nablus’ta ihya etmek üzere bir araya gelen Filistinlileri dağıtmak için işgal güçlerinin yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullanması sonucu birçok kişinin etkilendiği belirtildi.

GÖZAT  Filistin'de Toprak Günü Etkinlikleri

Yerel kaynaklar onlarca Filistinliyle bölgeye gelen aktivistin ellerinde Filistin bayraklarla Beytlahim’in Beyt Cala köyünde bir araya gelip ırkçı ayrım duvarına doğru yürüyüşe geçtiklerini söyledi.

Duvara yaklaşan göstericileri durdurmak isteyen işgal güçlerinin göstericilerin üzerine göz yaşartıcı bomba yağdırması sonucu birçok kişi etkilendi.

GÖZAT  Filistin Topraklarının %85'i SİYONİST İSRAİL İŞGALİNDE

Nablus’un köy ve beldelerinde yapılan gösteri ve yürüyüşlere plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla saldıran işgal güçleri bir kişiyi yaraladı.

Diğer taraftan bugün El-Halil şehrine bağlı Cabir semtinde Toprak Günü münasebetiyle yapılan gösteriye sert bir şekilde müdahale eden işgal güçlerinin birkaç aktivisti gözaltına aldığı bildirildi.

GÖZAT  Karikatür: Filistin, Direnişin Kök Saldığı Topraklar

El-Halil’deki İnsan Haklarını Savunanlar Derneği yetkilileri verdikleri bilgide, göstericilerin işgal güçleriyle onların himayesinde hareket eden Yahudi yerleşimcilerin saldırısına uğradıklarını ifade etti.

Filistin Toprak Günü münasebetiyle Filistin içinde ve dışında yapılan etkinliklerle vatan sevgisi, dönüş hakkı ve Filistin davası yeni nesillere aktarılıyor.