Siyonist İsrail Cumhurbaşkanı Herzog Bugün Türkiye’ye Gidiyor

Türkiye halkının ve İslam aleminin tüm tepkilerine rağmen beklenen ziyaret gerçekleşiyor. Erdoğan, Siyonist İsrail Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog’un bugün Türkiye’yi ziyaret edeceğini açıkladı. 

Erdoğan, dün Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Herzog’un Türkiye’ye ziyarette bulunacağını belirtti. 

Dün İşgalci İsrail Cumhurbaşkanlığı Ofisi tarafından yapılan açıklamada da, iki cumhurbaşkanının görüşmelerinde ikili meseleler ve Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler, iki ülke ve halkları arasındaki işbirliğinin genişletilmesi konuları üzerinde duracakları belirtildi. 

Erdoğan yaklaşık bir ay önce yaptığı açıklamada da Herzog’un ziyaretinin olumlu olacağını ve Tel-Aviv ile Ankara arasındaki ikili ilişkilere iyi yansımalarının olacağını söylemişti. 

Geçtiğimiz ay Türkiye’den bir üst düzey heyet, “İsrail”i ziyaret ederek Herzog’un ziyaretiyle ilgili programı belirlemek için görüşmelerde bulunmuştu. 

Herzog, işgal rejiminin cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Erdoğan’la bağlantı kurmaya çalışmış ve kendisini dört kez telefonla aramıştı. 

Siyonist Elebaşı Herzog’un Türkiye ziyaretine halk tarafından tepki gösterildi ve değişik yerlerde protesto gösterileri düzenlendi.