Siyonist İşgal Rejimi, Gazze’de Yeni Planlar Peşinde

Palestine Today’in haberine göre; “İsrail” uzmanı analistler, işgal güçlerinin Gazze yakınlarındaki yerleşim birimlerine füze düştüğü iddiasıyla Gazze’yi hedef alan yoğun saldırılar düzenleyerek Gazze’yi yeni denklemlerle karşı karşıya getirmeyi hedeflediğini söylediler.

İsrail’in izlediği strateji gereği düzenlediği saldırıların Kudüs Seriyelerine ve Kassam Tugaylarına ait olan çok sayıda askeri mevziyi hedef aldığı, saldırılar sonucu 1’i ağır 4 kişinin yaralandığı ifade ediliyor.

Siyasi analist ve yazar olan İbrahim Medhun İsrail’in abartılı karşılık vermesine rağmen henüz kırmızı çizgiyi aşmadığını, hedefinin ise bu sayede Gazze’deki füzeleri sömürerek Gazze’ye yeni denklemler dayatmak olduğunu ifade etti.

Medhun, verilen abartılı karşılığa rağmen henüz İsrail’in herhangi bir siyasi ya da askeri yetkiliyi ya da bir sivili hedef alacak boyutta saldırılara kalkışmadığını, böylece henüz geniş çaplı bir savaşa uzak oldukları yönünde mesaj vermeyi hedeflediklerini belirtti.

Medhun, işgal güçlerinin aşamalı bir şekilde savaşı genişleterek Filistin direnişini savaşı büyütme inisiyatifini alma hususunda büyük bir sınavla karşı karşıya bıraktıklarını, ancak bu taktiğin hedefinin direnişi kışkırtarak büyük bir savaşın içine çekmek olabileceğini de ifade etti.

Yeni bir savaş ihtimalinin bulunduğunu söyleyen Medhun, işgal güçlerinin hedefinin Gazze’den fırlatılan füzeleri sömürmek, ardından direnişin operasyonlarını hedef almak ve tünelleri yıkmak için bazı özel silahları denemek olduğunu belirtti.

Medhun, bu saldırıların yeni Hamas yönetimini denemek maksadını taşıdığı yönündeki yorumlara katılmadığını da ifade etti.

İbrahim Medhun saldırılarda boş alanların hedef alınıp direnişi kışkırtacak alanların hedef alınmamasının, direnişin ise bu saldırılara yalnızca kınayan açıklamalarla karşılık vermesinin, meydan savaşının ise kontrol altında olmasının ortada geniş çaplı bir savaşa yol açacak tehlikenin var olmadığının delili olduğunu belirtti.

Bir diğer analist olan Ala Er-Rimavi ise bu saldırıların İsrail Savaş Bakanı Liberman’ın izlediği askeri siyasetin bir sonucu olduğunu, söz konusu siyaset kapsamında Gazze’deki sakin görüntüyü bozmayı ve güpegündüz Gazze’yi bombalayarak kendilerini kanıtlamayı, “biz burdayız” demeyi hedeflediklerini ifade etti.

Netenyahu ve Liberman’ın böyle bir siyaset izleyerek Netenyahu’nun içinde bulunduğu olumsuz durumu kontrol altına almayı hedeflediklerini, böylece kimsenin hayatını kaybetmediği bombalı saldırılar yaparak Netenyahu-Liberman ikilisinin koltuklarını koruma altına aldıklarını da belirtti.

Rimavi İsrail’in bu stratejisinin uzun soluklu olmayacağını, zira bu saldırılarda herhangi bir kişinin dahi hayatını kaybetmesi halinde bunun Gazze tarafından bir karşılığının olacağını, bu takdirde de İsrail’in karşılık vereceğini ve böylece giderek savaşın büyüyeceğini ifade etti.

Rimavi Gazze direnişinin bu saldırılar karşısındaki sessiz tavrının herhangi bir hikmetinin olmadığını, direnişin bu durumu acilen kontrol altına alarak sükunetini bozması gerektiğini beyan etti.