SİYONİST Güçlerden Kefer Kadum Köyüne SALDIRI

Köydeki Halk Direniş Koordinatörü Murad Şetivi yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin köye baskın yaparak, gösteriye katılan halkı dağıtmak için göz yaşartıcı bombayla plastik mermi kullandığını söyledi.

Köyü askeri bölge ilan eden işgal güçleri giriş ve çıkışları tutarak, dayanışmacılarla insan hakları aktivistlerinin köye girişlerini yasakladığı gibi, gelip geçen insanlarla araçları durdurup aramalar yaptılar.

Diğer taraftan işgal güçleri, Cuma namazından sonra Batı Yaka’nın güneyinde yer alan Beytlahim şehrinin kuzeyindeki Ayide Mülteci Kampında, işgal rejiminin elinde rehin tuttuğu şehit naaşlarını Rakamlar Mezarlığında defnetmesini protesto etmek için yapılan gösteriye göz yaşartıcı bomba ve plastik mermilerle saldırdı.

Bugün Cuma namazından sonra kampın orta kesiminde bulunan Ebubekir Es-Sıddik Camisi önünde toplanan ve şehitlerinin posterlerini taşıyan kalabalık ellerinde dövizlerle işgal rejiminin şehitleri Rakamlar Mezarlığına defnetmesini telin ettiler.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba kullanması soncu aralarında gazetecilerin de bulunduğu onlarca kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini ifade etti.