Siyonist Güçler Batı Şeria’da Baskınlara Devam Ediyor

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenledi ve evlerde arama yaparak çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin Eriha, Tulkerem ve Cenin kentlerine düzenlediği baskınlar sırasında Filistinli direnişçiler işgal askerlerine ateş açtı ve boru tipi bomba attı.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, işgal güçleri Nablus ve Beytlahim kentlerine, El-Halil’e bağlı Beyt Ummer beldesine, Ramallah’ın doğusundaki Ayn Yebrud beldesine ve Kudüs’te Mescid-i Aksa’nın güneyindeki Silvan beldesine baskın düzenledi.

İşgal güçlerinin ayrıca El-Halil’in güneyindeki Yatta kentine baskın düzenlediği ve Eriha kentine de güney yönünden girdiği, Eriha’daki Akabetu Ceber Kampı ve Aynu’s-Sultan Kampı yönüne ek kuvvet gönderdiği ifade edildi.

İşgal güçlerinin Eriha’ya düzenlediği baskın sırasında insansız hava aracıyla gözlem yaptığı ve işgal askerleriyle Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar yaşandığı belirtildi.

Filistin medya organlarının yayınladığı videolarda Aynu’s-Sultan Kampı’ndaki camilerin hoparlörlerinden kamp sakinlerine çağrı yapıldığı ve işgal güçlerine karşı koymalarının istendiği görüldü.

İşgal güçleri Kudüs’ün kuzeyindeki Kalendiya Kampı’na da baskın düzenledi ve baskın sırasında işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde baskın düzenlediği Cenin Kampı’nda havaya aydınlatma fişekleri attığı kaydedildi.