SİYONİST Güçler 8 Filistinliyi YARALADI

Filistin kaynaklarına göre, İsrail kuvvetleri Beytüllahim’in güneyindeki Dehişe mülteci kampını işgal ettikten sonra meydana gelen Filistinli gençler ile İsrail işgal güçleri arasındaki çatışmalarda sivil insanlara gerçek ve plastik mermiler atmaya başladı. Çatışmada acil yardım görevlisi de dahil olmak üzere sekiz Filistinli yaralandı.

Kaynaklar, İsrail askerlerinin evini basıp ailelerine saldırıp kardeşini gözaltına aldıktan sonra, sağlık görevlisinin ayağına doğrudan ve yakın mesafeden ateş ettiklerini doğruladı.

Öte yandan İsrail işgal kuvvetleri, El Halil ve Kudüs şehirlerinden 6 Filistinli genci gözaltına aldı.

Filistin Ulusal Konsey’inin koordinatörü Muhammed Avad, “İsrail işgal kuvvetleri, El Halil’in kuzeyindeki Beyt Ummar kasabasını bastı, üç kişiyi gözaltına almadan önce Filistinlilerin evlerini aradı. Şehrin genç erkekleri olan Mahi Falah Hamdi Ebu Mariya (21), Wajih Fathi Younis Sbararna (18) ve Raşhed Beşar Issa Zaaik (17) gözaltında.” dedi.

İşgal güçleri kasabadan çekilmesi sırasında yaşanan çatışmalarda, göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermiler kullandı. Filistinli gençler ise işgalcilere taş ve şişe atarak karşılık verdi. Çatışmada herhangi bir yaralanma olmadı.

İsrail işgal kuvvetleri, El Halil’in batısındaki Beyt Avva’da ise genç Bakr Rajeh Masalma’yı gözaltına aldı.

Ebu Dis kasabasında da (işgal altındaki Kudüs’ün doğusunda), Mahmud Nafez Jafal’ı (20) ve Muhammed Ziad Cafal’ı (18) gözaltına aldı.

İşgalci İsrail hapishanelerinde yaklaşık 6500 tutuklu bulunuyor. Batı Şeria, İsrail ordusu tarafından neredeyse günlük Filistinlilerin gözaltına alınmasına tanık oluyor.