SİYONİST Güçler 35 Filistinliyi GÖZALTINA Aldı

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, gözaltına alınanların işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik direniş eylemlerine katıldıkları için aranan kişiler olduğunu öne sürdü.

İşgal güçlerinin Batı Yaka’da 15 Filistinliyi, özel kuvvetlerin de Kudüs’teki Şufat Kampı’nda 20 genci ve çocuğu gözaltına aldığı bildirildi.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Nablus kentinde iki genci gözaltına aldı. Nablus kentinde birçok mahalleye baskın düzenleyen işgal güçleri Mutez Ukkaşe ve Nayif Eş-Şami isimli gençleri gözaltına aldı.

Tulkerem’de ise işgal güçlerinin iki kişiyi gözaltına aldığı ve evlerinde arama yaptığı, üçüncü bir kişiyi de askeri kontrol noktasında gözaltına aldığı kaydedildi.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde El-Halil’in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesinde üç kişiyi gözaltına aldı ve bir kişinin de otomobiline el koydu.

Baskın sırasında işgal güçleriyle belde sakini gençler arasında çatışmaların yaşandığı, işgal güçlerinin gençlerin üzerine ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığı bildirildi.

Öte yandan Kudüs’ün doğusundaki Şufat Kampı’na baskın düzenleyen işgal güçlerinin Filistinli 20 genci ve çocuğu gözaltına aldığı belirtildi.