SİYONİST Generalden İSRAİL Ordusunun Sırları…

Geçtiğimiz gün emekli olan Siyonist Ordu Müfettişi, İsrail rejiminin askeri saflarının en gizli sırlarını ortaya çıkardı.

Siyonist ordunun tam kapsamlı bir çatışmayla başa çıkmaya hazır olmadığını bildiren İsrail ordusu müfettişi emekli general Yitzhak (İshak) Brick, Tel Aviv liderlerinin raporu dikkate almadığını bildirdi. 

Brick, Siyonist silahlı kuvvetler genel başkanının da dahil olduğu üst düzey askeri liderlerle idari bir çatışmadan sonra geçtiğimiz gün (Çarşamba) emekli oldu. Yitzhak Brick “Ordunun yeni bir savaşa girmeye hazır olmamasından daha da kötüsü, İsrail askeri liderleri bu hazırlıksızlığını görmezlikten geliyorlar.” diye konuştu.

“israelnationalnews “ web sitesine göre Brick, bu ihmali İsrail ordusunun en derin sırrı olarak nitelendirdi ve şöyle belirtti: “Savaş patlak verdiyse, “Yom Kippur” savaşında gördüğümüz felaket, buna kıyasla parkta yürüyüş yapmak gibi çok küçük kalırdı”. 

Bu emekli Siyonist general, Tel Aviv liderlerinin orduyu sadece iki durumla (Lübnan ve Gazze savaşı) karşılaşma olasılığı üzerine eğittiğini savundu ve uyarıda bulundu: “Orta Doğu’da değişiklikler oldu ve Suriyeliler arenaya geri döndü. Düşünmediğimiz en önemli tehdit yanı başımızda. Ordumuz bir bölgede yarım olarak inşa edildi.” 

Brick, Siyonist askeri liderleri ve İsrail rejimi kabinesini verimsizlik ve gaflet ile suçlayarak şunları dile getirdi: “İsrail ordusunda yapılan her işin saklandığı, söylenmeyen en önemli gizliliği; orduda her ne olursa olsun orada kalmasıdır. Bunu bugüne kadar başarılı bir şekilde yaptılar, ama bu Brick (yani kendisi) hazır ve bu kabarcığı (gizli oyunu) sonunda patlatacak.” 

1973 Ekim’inde, Suriye ve Mısır orduları Süveyş Kanalı’nın doğusunda işgal altındaki Golan Tepeleri ve Sina’da görev yapan Siyonist birliklere bir dizi saldırı başlattı. Bu savaş, zamanından dolayı Yom Kippur Savaşı, Ramazan Savaşı veya Ekim Savaşı olarak da bilinir. Bu saldırıların ardından Siyonist rejim, Golan Tepeleri’nin bir bölümünü Suriye’ye ve altı yıl önce Altı Gün Savaşı’nda ele geçirilen Sina Yarımadası’nın bir bölümünü Mısır’a geri vermek zorunda kaldı. 

Belirtildiğine göre General Brick’in iki yüz sayfalık raporu, İsrail Genelkurmay başkanı General Gadi Eisenkot’un son açıklamalarına yanıt olarak kaleme alındı. General Gaddy Eisenkot’nin son açıklamaları, 5 Eylül’de İsrail parlamentosu “Knesset”de ordunun gelecekte olası bir savaşa girmeye hazır olduğu yönündeydi. 

Geçtiğimiz ay, Hamas ve Gazze Şeridi’ndeki diğer direniş grupları, işgal altındaki bölgelerde Siyonist askeri saldırılarına füze ve roket saldırılarıyla cevap verdi ve İsrail kabinesi Gazze’ye yapılan kara saldırısından çekildi. 

Kabinin Gazze’deki kara operasyonlarından çekilmesinden sonra istifa eden eski Siyonist savaş bakanı Avigdor Liberman, geçen gün bu mağlubiyeti kabul etti: “Hamas karşısında mağlup olduk … Hamas başarısını methediyor ve aksine, İsrail ordusuna ve İsrail politikasına kalan şey ise büyük bir yenilgi.”

Son zamanlarda işgal altındaki Filistin’in kuzey sınırlarındaki gerilimlerin artması ve Siyonist rejim yetkililerinin bölgedeki direniş grupları ile yeni bir çatışma olasılığına dair artan endişeleriyle ilgili, Debkabfile güvenlik sitesi kendi kaynaklarından şöyle aktardı: “Suriyeliler, İranlılar ve Hizbullah, İsrail’le ilgili önemli bilgiler elde ettiler.”