SİYONİST General: HAMAS’ın Dışlanması MAHMUD ABBAS’ın Talebi

Qodsna’nın ‘Filistin El Yevm’ sitesine dayanarak verdiği haberde, Siyonist Rejim Milli Güvenlik Kurulu Eski Danışmanı General Amidror, HAMAS liderlerinin Katar’dan çıkarılması konusunda yeni bir iddia ortaya attı.

GÖZAT  Filistinli Alimler: Abbas-Fetih Yönetiminin İsrail İlişkisi CASUSLUK ve İHANET

Başta Halid Meşal olmak üzere HAMAS liderlerinin Katar’dan çıkartılması talebinin arkasında Ebu Mazen’in olduğunu belirten Siyonist general, ‘Hamas’ın zayıflatılması Filistin Özerk Yönetiminin işine yarıyor, bu nedenle Abbas yönetimi Hamas’ın zayıflamasının kendi gücünü arttıracağını düşünüyor’ dedi.

İ24 NEWS’e açıklamalarda bulunan Yakup Amidror, Suudi Arabistan ve Mısır’la iyi ilişkilere sahip olan Abbas’ın, onlardan HAMAS liderlerinin Doha’dan ayrılması için Katar’a baskı yapmalarını istediğini söyledi.

GÖZAT  Hamas: Mahmud Abbas'ın Açıklamaları VATANA İHANET!

HAMAS liderlerinin Doha’dan ayrılmalarının İsrail’in işine geldiğini ve fakat bu konuda Tel Aviv tarafından hiçbir girişimde bulunulmadığını öne süren General Amidror, ‘Eğer Katar bunu yaparsa, barış yolunda yeni bir adım atılmış olur’ dedi.

Arap ülkeleriyle İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilmesi konusuna da değinen Siyonist general, İsrail’in iktisadi ve askeri açıdan büyük güçlerden biri olduğunu, kendi menfaatlerini koruyabilecek güce sahip bulunduğunu ve İsrail’in Arap ülkeleriyle (kendi ifadesiyle Sünni ülkelerle) ilişkilerini geliştirdiğini söyledi.

GÖZAT  Filistin Halkının %59'u MAHMUD ABBAS'ı İstemiyor

Suudi Arabistan kralıyla Washington’da yaptığı görüşmede, kralın kendisine ilişkilerde gerçekten ilerleme sağlamak için işbirliği yapmalarının gerekliliğini hatırlattığını belirten Amidror, bunun sadece İsrail ile Filistinliler arasında barış anlaşması yapılmasıyla sağlanacağını öne sürdü.

İsrail’in Arap ülkeleriyle ilişkilerinin iyileştirilmesinde Filistinlilerin kilit role sahip olduğunu ifade eden Siyonist general, bölgenin bugünkü durumunun Siyonist Rejimin menfaatlerinin gerçekleşmesi yönünde Tel Aviv’e tarihi bir fırsat sunduğunu da söyledi.