Siyonist Cezaevleri, Esirlerin İradesine Boyun Eğecek

Şedid, Filistinli esirlerin Siyonist işgal rejimine pratik ve güçlü bir mesaj verdiklerini hatırlatarak, cezaevi idaresiyle esirler arasında başlayan görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

Esirlerin diyalog için tecrit hücresine alınan Hamas’a mensup Esirler Yüksek Komuta Heyeti başkanı Muhammed Arman’ın hazır bulunmasını şart koştuklarını, bu aşamada çatışmayı tırmandırmanın işgal rejimi lehine olmadığını kaydetti.

Hamas hareketi lideri yaptığı açıklamada, esirlerin karşı karşıya kaldıkları zulümlere dayanamayıp cezaevinde Siyonist polislere yönelik kesici aletlerle eylemde bulunan Nablus’un Madma beldesinden olan esirler Mahmud ve Ahmed Nassar ile Gazze’den olan Halid Es-Seylani’nin işgal güçlerinin saldırılarına uğradıklarını, saldırı soncu esirlerin değişik yerlerinden yaralandıklarını söyledi.

Siyonist cezaevi idaresi eylemi yapan esirleri daha sonra tecrit odalarına aldı.
Bi’ri Seba’da mahkemeye çıkarılırken alınan görüntülerde esirlerin vücutlarında, özellikle de kafa kısmında çok sayıda darbe izi olduğu görüldü.
Şedid yaptığı açıklamanın devamında, cezaevlerinde gerginliğin devam ettiğini, bütün esirlerin var güçleriyle işgalciye karşı koymaya hazır olduklarını hatırlattı.