SİYONİST Bakan’dan Aşağılık İfade: “Allahu Ekber” Yerine “İsrail Büyüktür” Deyin

Siyonist vekile tepki gösteren İşgal altındaki Kudüs’te faaliyet gösteren İslam Yüksek Heyeti Başkanı İkrime Sabri, bu açıklamanın Allah Teala’ya karşı bir başkaldırı, isyan ve küstahlık olduğunu belirterek “Likud Partisine mensup bir vekilden sadır olan bu açıklama fesat ve azgınlığın zirvesidir. Sınırlarını aşan ve mutat olanın dışına çıkan bu vekile tepki gösteren Knesset’teki Arap vekilleri de tebrik ediyoruz” dedi.

Dini emirlerin saldırılmaması ve yok sayılmaması gereken sabiteler olduğunu hatırlatan Sabri, bu tür açıklamaların duyguları alevlendireceğini ifade etti.

Siyonist vekil söz konusu sözleri, Kudüslü Filistinlilerin kimliklerinin geri çekilmesi konusunda gündeme getirilen bir kanun tasarısının tartışmasında söyledi.

Knesset’te bulunan Arap vekiller açıklamaya “Allahu Ekber. Allah senden de İsrail’den de büyüktür” nidalarıyla karşılık verdiler.

Karara tepki gösteren milletvekili Yusuf Cebbarin ise, Kish’in yaptığı açıklamaların aşırı sağcı hükümetin tutumunu sergilediğini belirterek, hükümetin Filistinli Araplara tepeden ve faşizan bir gözle baktığını kaydetti.