Siyonist Askerler Gazze ‘de Bir Hastaneyi Kışlaya Çevirdi

Gazze bölgesine yönelik soykırım saldırılarında hastanelere yönelik olarak insanlık dışı bir savaş yürüten siyonist işgal güçleri bölgenin kuzey kesiminde yer alan El-Avde Hastanesi’ni tam anlamıyla bir askeri kışlaya dönüştürdü. İşgal güçleri hastanedeki tüm sağlık görevlilerini, hastaları ve yaralıları kendilerine gıda maddesi, su ve ilaç verilmesini engelleyerek rehin tutmaya devam ediyor. 

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra yaptığı basın açıklamasında işgal güçlerinin hastanede 240 kişiyi rehin tuttuklarını, bunlardan 80’inin hastane görevlisi, 40’ının hasta, 120’sinin ise sığınmacı olduğunu belirtti. 

El-Kudra işgal güçlerinin hastanenin bölümleri arasında hareketi tamamen engellediklerini, hastane görevlilerinden çoğunu tutukladıklarını, tutuklananlar arasında hastane müdürü Dr. Ahmed Mihna’nın da yer aldığını, ayrıca birçok hastayı ve refakatçiyi de tutukladıklarını ifade etti. 

İşgal güçlerinin insanlık dışı saldırıları, baskınları ve vahşi muameleleri yüzünden Gazze’deki bütün hastanelerde ciddi krizler yaşanıyor ve birçok hastanede hizmet tamamen durdurulmuş halde. İşgal güçleri daha önce birçok hastaneye saldırıda bulunarak katliamlar gerçekleştirdi. El-Ma’medani Hastanesi’nde tarihte benzeri görülmemiş bir katliam gerçekleştiren işgal güçleri Şifa Hastanesi’nin birçok bölümünü yerle bir ederken, Kemal Advan Hastanesi’nde de bazı hastaları ve yaralıları buldozerlerle diri diri toprağa gömdüler.