SİYONİST Analist: İSRAİL, Suriye S-300’leri İçin Tedbir Almalı!

Siyonist Rejim Kanal 10 Analist, S 300 füzelerinin Suriye’de etkin hale getirilmesi Rusya ve İsrail arasında olası bir çatışma için takviye niteliği taşıdığını ve Siyonist İsrail makamlarının da konuyla ilgili gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirtti.

Siyonist İsrailli bir analist İsrailin Suriye’de Rusya ile çatışmasına dair son birkaç günlük raporlar doğrultusunda S 300 füzelerinin işleyişiyle ilgili uyarıda bulundu.

Siyonist analist Tesfika Yehzekili İsrail Kanal 10 televizyonuna yaptığı açıklamada, Siyonist rejim hava kuvvetlerini, Rusya’nın Suriye’deki S300 füzelerinden nasıl kaçabileceğini araştırmaya davet etti.

Analist açıklamarına şu şekilde devam etti:

İranlılar Suriye’de sürekli kalabilmek için daimi askeri üsler kurdular. İranlıların endişeye sebebiyet veren varlığına İsraillilerin tepki göstermesine rağmen Suriye’deki uluslararası oyuncuların tümü ikili oyun içerisindeler.

İranlılar da Suriye’de kalacaklar ve eğer bir bölgede tutunamazlarsa Suriye’nin başka bir bölgesine gidecekler.

Suriye’de sadece yer değiştirecekler. İsrailli siyasi ve askeri liderler İranlıların Suriye’ye girmesinin sadece Beşar Esad’ın kalmasında etken olacağına inanıyorlar.

Ancak gözden kaçırdıkları birşey var; o da şu: İran Suriye’de askeri üsler oluşturmanın peşinde ve bu mevcut durum İsrail ordusunun şiddetle endişlenmesine sebep oluyor.

İsrailli bir uydu şirketi aracılığıyla Suriye’de 3 tane S 300 füze alanının konuşlandırılmasıyla ilgili uydu görüntülerinin yayınlanması hazırlık içinde olunduğunun ve Suriye’de oyunun kurallarının değiştiğinin göstergesidir.

Çünkü füzelerin etkinleştirilmesi İsrail savaş uçaklarına karşı bir tedbirdi ve bu durum İsrail’in gerçek bir faciayla karşılaşması demektir.