Siyonist Analist: Hizbullah İHA’ları İsrail İçin Büyük TEHDİT!

Siyonist çevreler, Hizbullah İHA’larının önlenmesinin zor olduğu için büyük bir sorun olduğunu itiraf etti.

Lübnan Hizbullah Hareketi’nin Kariş enerji sahasında insansız hava araçlarının (İHA) desteğiyle düzenlediği operasyon hâlâ Siyonist Rejim medyasının gündeminden düşmemiştir.

Yediot Aharonot gazetesinin askeri analisti Len Yishai, son zamanlarda Hizbullah Hareketi’nin tartışmalı enerji sahası Kariş’e yönelik düzenlediği İHA’lı operasyonu değerlendirerek, bu operasyonla bölgede yeni bir denklem oluştuğunu söyledi.

Siyonist askeri analist, “Nasrullah, İsrail’in gaz platformlarının yakınındaki İHA’lı operasyonun bir savaş ilanı olduğunu çok iyi biliyor. O aynı zamanda, savaş pelinde değil ve bu platformları imha etmek istemiyor, ancak İsrail ile sınır anlaşmazlığı konusunda tehdit mesajları göndermeye çalışıyor.” dedi.

Tel Aviv’deki güvenilir kaynakların görüşlerine atıfta bulunan askeri uzman, Hizbullah İHA’larının önlenmesinin zor olduğu için büyük bir sorun olduğunu itiraf etti.

Yediot Aharonot gazetesinin askeri analisti, “Diğer bir sorun ise bu insansız hava araçlarının büyük miktarda patlayıcı taşıyabilmesi ve takibinin çok zor olmasıdır.” diye konuştu.

Lübnan Hizbullah Hareketi, İHA’lı operasyonla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, üç adet insansız hava aracını (İHA) Lübnan ve işgal rejimi arasında tartışma konusu olan ve İsrail’in işgalinde tutulan Kariş doğalgaz sahasında uçurduğunu duyurmuştu.

Siyonist Rejim güçleri, Lübnan sınırı yakınlarındaki münhasır ekonomik bölge Kariş’e gönderilen 3 adet insansız hava aracının düşürüldüğünü iddia etmişti.

Bunun üzerine Hizbullah Hareketi, tartışmalı bölgeye keşif ve gözetleme amacıyla gönderilen İHA’ların görevini başarıyla tamamladığını ve istenilen mesajı ilettiğini bildirmişti.