Sisi’nin ABD Ziyaretinde Gazze Sınırına ORDU İDDİASI

Trump ile Sisi arasında gerçekleşen görüşmenin resmi düzeyde basına yansıyan kısmında Trump’ın Sisi’ye kesin desteği dikkatlerden kaçmadı. Trump, Mısır’ın darbeci lideri ile kurdukları ilişkiyi ifade ederken “Sisi ile buradaki seçim kampanyası sürerken tanıştık ve çok ciddi bir yakınlık hissettim.

Herkesin bilmesini istiyorum ki Sisi, çok zor koşullar altında harika işler yaptı. Herhangi bir kuşku varsa diye söylüyorum Sisi’nin bütünüyle arkasındayız” sözlerini kullandı.

GÖZAT  Mısır Gazze'nin Bir Can Damarını Daha Kesti

Görüşmeye özellikle askeri ilişkilere yönelik planların damga vurduğu belirtildi. Beyaz Saray’dan yapılan resmi açıklamada da ikili arasındaki görüşmenin terörle mücadeleye odaklandığı ifade edildi.

Öte yandan Siyonist debkafile sitesinin haberine göre Sisi ile Trump arasında gerçekleşen görüşmede Mısır ile Gazze sınırındaki Sina bölgesinde IŞİD’e karşı sürdürülen mücadelenin İhvanı Müslimin’in Gazze’deki temsilcisi olan Hamas’a yönelik mücadele ile birleştirilmesi konuşuldu.

GÖZAT  İslami Cihad: Araplar FİLİSTİN'i DESTEKLEMEKTEN ACİZ

İddiaya göre bu çerçevede Mısır, Ürdün ve İsrail öncülüğünde kurulacak bir koalisyonun Sina üzerinden Gazze’yi de kontrol altında tutmak için çalışmalara başlanılacak.

Bu planın devreye sokulması için yine Ürdün ve Mısır’ın başını çekeceği bir Arap – İsrail normalleşme süreci planının devrede olduğunu belirten Debka kaynakları, bu normalleşme serüveni içerisinde İsrail’in Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile bir süredir terörle mücadele ortak eylem planı üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

GÖZAT  Birleşik Arap Emirlikleri İle İsrail Ortak Tatbikat Yaptı

Washington’da Siyonist lobilerle ilişki içinde olan kaynakların aktardığı iddiaya göre Trump yönetiminin Mısır, Ürdün, İsrail ve Suudi Arabistan’ı fiili olarak bir araya getirme planının bu yılın Eylül ayı itibariyle tamamlanacağı ifade ediliyor.

Bu fiili bir araya geliş ile birlikte, Siyonist İsrail rejimi ile normalleşmenin yanı sıra Gazze ve diğer bölgelerdeki askeri operasyonlarda ortak bir planın işletileceği de ifade ediliyor.

Öte yandan Amerikan dış politika yetkililerine tavsiye niteliği taşıyan analizler yayınlayan Foreign Policy dergisi, Sisi-Trump görüşmesine ilişkin iki noktanın altını çizdi.

GÖZAT  SİSİ Ailesinde MOSSAD Çalışanları Var

Birincisi Siyonist basında olduğu gibi ABD ile Mısır arasındaki askeri ittifakın Sina bölgesi üzerine odaklanacağı konusunda. Fakat Foreign Policy dergisi, Trump’ın Sisi’ye ABD’nin Sina’ya asker konuşlandırması gerektiği teklifini sunduğunu gündeme getirdi.

Buna göre ABD, IŞİD’e bağlı Ensarul Beytil Makdis örgütüyle savaşma bahanesi altında Sina bölgesinde asker bulunduracak ve Gazze’ye yönelik olası saldırılarda da Hamas’a ve Filistin direnişine karşı örtülü operasyonlar gerçekleştirerek Siyonist İsrail’e fiili destek sunmuş olacak.

GÖZAT  Sisi, Dünya Yahudi Kongresi Başkanı İle Görüştü

Foreign Policy dergisinin gündeme getirdiği ikinci başlık ise, Trump’ın Sisi’den İslam’da reform çabalarına hız vermesi gerektiği yönündeki talebiydi. Buna göre İslam dininin İhvanı Müslimin gibi yapıları ortaya çıkaran devrimci ve küresel sisteme meydan okuyan yapısının ABD’nin terörle mücadele stratejisi çerçevesine değiştirilmesi gerektiği Sisi’ye aktarıldı.

Sisi’nin bu yönde ortaya koyduğu çabaların Ezher’deki bazı alimler tarafından dirençle karşılaştığı ve Sisi’nin bu durumdan hoşnut olmadığı biliniyor.