Şeyh Raid Salah: İsrail’in Filistin’de Meşruiyeti Yok

Nasıra şehrindeki el-Merkel Merkezi’nde düzenlenen konferansta konuşan Şeyh Raid Salah, İsrail’in işgali altında yaşayan Filistin halkının, Filistin davasına sıkı sıkıya bağlı olduklarını, İsrail’in de bugünlerde hedef aldığı dönüş hakkından taviz vermediklerini söyledi.

İşgal altında yaşayan Filistinlilere, Filistin davasının temel ilkelerine bağlılıklarını sürdürmeleri çağrısında bulunan Salah “İçerdeki Filistinliler, Filistin’in sabitelerine, Filistinlilerin dönüş hakkına bağlılar. Bu sabiteden asla dönüş olmaz. İçerideki varlığımız, Filistin Nekbesi olarak bilinen Filistin hatırasını korumaktadır” dedi.

GÖZAT  Raid Salah: Bizi Öldürebilirler Ama İrademizi ASLA!

Şeyh Salah, “Bu topraklarda yaşama hakkına sahip olan benim. Yine net ve yüksek sesle söylüyoruz ki Siyonist projenin bu topraklarda hiç yaşama hakkı yok. Siyonist proje, içeride yaşayan bizlerden kendisini tanımamızı, onunla ilişkiye girmemizi istiyorlar. Ben, bunu reddediyorum” diye konuştu.

Şeyh Salah “Ben, neden burada kalıyorum? Ben burada kalıyorum ve ölünceye kadar Siyonist projeye meşruiyet kazandırmamak, kendi meşruiyetimi ve Filistin’in ilkelerini korumak için direniş stratejisini benimsiyorum” diyerek konuşmasını sürdürdü.