Şeyh Cerrah Mahallesinde İşgal Güçleri İle Çatışma

Dün akşam saatlerinde işgal güçlerinin ve onlara destek veren sivil terör çeteleri durumundaki Yahudi yerleşimcilerin Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’ne yeniden baskın düzenlemeleri üzerine çıkan çatışmalarda dört Filistinlinin yaralandığı iki Filistinlinin de işgal güçleri tarafından gözaltına alındığı haber verildi. 

Filistin Kızılay Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, ilk yardım ekiplerinin dört kişiye müdahale ettikleri bunlardan üçünün biber gazından etkilendiği, dördüncü kişinin ise şiddetli bir şekilde darp edildiği belirtildi. Bu olayların Itamar Ben-Gvir isimli siyonist liderin, terör çeteleriyle birlikte Şeyh Cerrah Mahallesi’ne baskın düzenlemesiyle birlikte patlak verdiği ifade edildi. 

Yerel kaynaklar işgal güçlerinin, Malik ve Muhammed Fadi Mutavvar isimli kardeşleri de şiddetle darp ettikten sonra gözaltına aldıkları belirtildi. 

Siyonist işgalciler, Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan Filistinlileri buradan çıkarmayı, onların evlerine ve arazilerine el koymayı ve buraya yahudi göçmenleri yerleştirmeyi amaçlayan planlarını aşamalı bir şekilde gerçekleştirmek için son günlerde bu mahalleye yönelik baskınlarını artırdılar. Mahalle ahalisinin işgalcilere direnmesine karşı da hem işgal rejiminin güvenlik güçleri hem de onlara destek veren yerleşimci terör çeteleri tarafından saldırılar düzenleniyor. 

Şeyh Cerrah Mahallesi’nde evvelki gece çıkan çatışmalarda bazıları gerçek mermilerle olmak üzere 30’dan fazla Filistinlinin yaralandığı bildirilmişti. 

Şeyh Cerrah Mahallesi’ne yönelik sivil çete saldırılarının başını ise siyonist liderlerden ve politikacılardan olan Itamar Ben-Gvir isimli, faşist ve ırkçı görüşleriyle öne çıkan bir kişi çekiyor. Ancak onun ırkçı çeteleri de yine işgal rejiminin güvenlik elemanları tarafından himaye ediliyor.