Şeyh AHMED YASİN’in Şehadetinin 14. Yılı – RAHMETLE ANIYORUZ!

Hamas’ın kurucularından Şeyh Ahmed Yasin’in şehadetinin üzerinden tam 14 yıl geçti. 67 yaşında Siyonist İsrail tarafından şehit edilen Yasin, Filistin direnişinin sembol isimlerinden biriydi.

Hamas’ın kurucusu, Şeyh Ahmed Yasin 14 yıl önce bugün Korsan İsrail tarafından şehit edildi.

Şeyh Ahmed Yasin, 1983 yılında “İsrail’i yok etmeye teşvik etmek” suçlamasıyla İşgalci İsrail yönetimi tarafından tutuklanarak, 13 yıl hapse mahkum edildi. 8 yılını İsrail hapishanelerinde geçiren Yasin, İsrail-Filistin arasındaki esir takası ile serbest kaldı.

“İntifada” lideri

Ahmed Yasin 8 Aralık 1987 tarihinde başlayan intifadanın öncüsü durumundaki Hamas’ın liderliğini yürüttü. Şeyh Ahmed Yasin, Gazze’ye dönmesinden sonra da mücadelesine devam etti.

Bu sebeple 29 Eylül 2000’de başlayan Aksa İntifadası’nın da manevi lideri olarak biliniyordu.

İsrail defalarca suikast girişiminde bulundu

İsrail ordusu 15 Aralık 2001’de başlattığı geniş çaplıbirsaldırı hareketiyle, özellikle Hamas üzerinde etkili olmaya çalışırken, bu saldırı esnasında Şeyh Ahmed Yasin’in içinde bulunduğu cami Korsan İsrail ordusunun füzelerine hedef oldu, fakat Yasin bu saldırıdan yara almadan kurtuldu.

2003 Eylül’ünde Hamas liderlerinin toplantı yaptığı bir yeri İsrail bombaladı ve Şeyh Yasin, bu bombardımandan elinden hafif bir yara olarak kurtuldu.

Şeyh Ahmed Yasin 22 Mart 2004’te sabah namazını kılmak üzere gittiği camiden çıkışı sırasında Siyonsit İsrail hava kuvvetlerinin düzenlediği saldırı sonucu şehit edildi.