Sendikalardan SOSYAL Güvenlik Yasasına Protesto

Ramallah’taki sendikalar Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yönetim kurulunun kurumun devamlılığını ve bağımsızlığını sağlayacak şekilde yeniden yapılandırılmasını istedi.

Kurumun yönetiminde işçilere adil şekilde daha çok yer verilmesi çağrısında bulunan sendikalar, yönetime alınan temsilcilerin özgür irade ortaya koyabilecek ve işçilerin çıkarlarından başka bir şey düşünmeyecek kişilerden seçilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ramallah’taki sendikalar konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, sosyal güvenliğin insan haklarından biri olduğu ifade edildi.

Bildiride, 2016 yılında çıkarılan 19 nolu sosyal güvenlik yasasının anlaşmalara uygun daha adil ve çağdaş bir yasa olabilmesi için değiştirilmesi gerektiği belirtildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Filistin Yönetimi’nden bağımsız olması gerektiğine dikkat çekilen bildiride, eski müdürün görevden alınarak yeni müdür atanmasının ve hükümetin müdahaleleri sebebiyle işçi temsilcilerinin istifa etmelerinin kurumun bağımsızlığına yönelik tehlikeli bir saldırı olduğu kaydedildi.
Sendikalar, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hedefinin işçilere sosyal güvence sağlamak ve iş fırsatları oluşturmak olduğunu ifade etti.

Bildiride, ifade özgürlüğünün kutsal bir hak olduğu ve asgari ücretin artırılması mücadelesinin devam edeceği belirtildi.