ŞEHİT Tarık’ın BIÇAKLI Eyleminin Verdiği 8 MESAJ

1.Şehit:

Kanıyla verdiği mesajın sözlü kısmını şehit olmadan önce veren Muhammed, şehit olmadan hemen önce sosyal paylaşım hesabından yayınladığı mesajında Filistin’deki durumu özetledi, bu davayı çevreleyen tehlikelere dikkat çekti, Filistin halkının başına gelen zulme ve topraklarının gasp edilmesine işaret etti.

Ardından Filistinlilere özellikle de elinde silah ve imkân olanlara cihad için çağrı yaptı, topraklarını savunan ve koruyanları yüceltti; olup bitene karşı susan, susmakla yetinmeyen Gazze ve Kudüs’te halkını savunmaya çalışan direnişi engellemeye çalışanları da yerdi.

Mesajını, zaferin Siyonistlere karşı savaşanların olacağını hatırlatarak, özelde Gazze’yi zikrettikten sonra büyük devrimin başlamak üzere olduğunu ifade ederek bitirdi.

2.Zamanlama:

Feda eylemi Siyonist işgal askerleriyle Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya baskın yapmaları ve Gazze’de işlenen suikastlardan sonra geldi. Bu, güçlü bir misillemeyi gerekli kılan zamanlama olduğunu gösterirken, eylem bir açıdan da Filistinlilerin tek bir vücut olduklarını da gösterdi.

3.Yer:

Eylemin gerçekleştirildiği Adam Yahudi yerleşkesi Filistin Yönetimi’nin bulunduğu Ramallah şehrine yakın bir yerleşke.

Bu eylemle Muhammed sanki “direniş metodu ve yolu hedeflere ulaşmak için en sağlam, en sağlıklı, en doğru ve en kestirme yoldur” dedi.

4.Adam Yahudi yerleşkesinde gerçekleştirilen feda eylemi, yer ve zaman olarak isabetli olduğu ortaya çıkan Halamish eylemiyle benzerlik arz ediyor.

5.Muhammed’in doğup büyüdüğü Kuber Köyü, cihat ve mücahitleriyle bilinen bir yerdir. Burası susayanları sürekli sulayan bir yerdir.

6.Batı Yaka bir kez daha kendisinden bekleneni yerine getirdi. Değişik bölgelerde yaşayan kardeşlerine yardım ve destek konusunda görev ve görevini bir kez daha ortaya koydu.

7.Düşman şunu bilsin ki Filistinlilere karşı girişeceği herhangi bir maceranın karşılığını mutlaka görecektir.

Filistinliler imkânları ölçüsünde düşmanı cezalandıracak ve saldırılarına karşılık bedel ödetecektir.

8.Filistinliler:

Tereddüt etmeyiniz, az fakat devamlı olan, beklenen çok şeyden daha hayırlıdır…

Muhammed’i kendinize örnek ve rehber edinin.

Ey Filistinli azimle vur ve korkma!

Mahmud Merdavi / Filistin