ŞEHİT Kanlarının Karıştığı Diyar FİLİSTİN!

Bu ifadeler kahramanlık ve cihad meydanında omuz omuza veren kahramanların akıtılan kanlarının kıssalarını özetliyor.

Bu, Kassam Tugayları’na mensup mücahitlerin, Kudüs Müfrezeleri’ne bağlı silah arkadaşlarının hayatlarına ne kadar önem verdiklerini gösteriyor.

Bu olay, Kassam Tugayları ile Kudüs Müfrezelerine bağlı mücahitlerin akıtılan kanlarının birbirine karıştığı ilk olay değildir. Son Gazze savaşında Gazze’nin Ez-Zine, Han Yunus’un Huzaa bölgesiyle diğer bölgelerde de ortak operasyonlar yapmıştılar.

Gazze halkının yabancısı olmadığı bir tablo ve bu birlikteliği şehitlerin cenazelerinde, yan yana durarak da gösterdiler.

Kassam Tugayları mücahitleri Kudüs Müfrezeleri’ndeki mücahit kardeşleriyle birlikte şehitleri omuzlarken, Kudüs Müfrezeleri de Kassam Tugayları’na mensup mücahit kardeşleriyle Kassam’ın şehitlerini omuzladılar.

Olay 30 Ekim Pazartesi günü yaşandı. Siyonist işgal güçleri Gazze’den 1948’de işgal edilmiş Filistin topraklarına uzanan ve İslamî Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri’ne ait bir tüneli bombalamasıyla başladı.

Kassam Tugayları’ndaki komutan saldırı haberini duyar duymaz kendisine bağlı kurtarma ekiplerini tünelde bulunan Kudüs Müfrezeleri komutanı Misbah Şubeyr ile mücahit Muhammed El-Ağa’yı kurtarmak için seferber etti. Akide ve silah arkadaşlarını bulmak için harekete geçmelerini istedi.

Birkaç saat sonra kurtarma operasyonuna giden bazı mücahitler, tüneldeki zehirli gazlar nedeniyle şehit olan kardeşlerini omuzlarında getirdiler.

Kudüs Müfrezeleri’ne mensup mücahitlerin kanlarıyla Kassam Tugayları’na mensup mücahitlerin kanları birbirine karışmıştı. Bu tabloyla direniş silahının kenara bırakılmasını isteyenlere de yeterli bir cevap vermiş oldular.

Yardıma giderken Kassam Tugayları’ndan iki mücahit şehit olurken, saldırı sırasında tünelde bulunan Kudüs Müfrezeleri mücahitlerinden beşi şehit oldu. Aralarında Kudüs Müfrezeleri’nin Orta Bölge Komutanı Arafat Ebu Murşid ve yardımcısı Hasan Hasaneyn de vardı. Geri kalan Ömer El-Fit, Ahmed Ebu Armane ve Husam Es-Semiri de tünelde faaliyet gösteren mücahitlerdi.

Kassam’ın kutsal çağrısına, Kassam’ın seçkin deniz komandosu olan ve Kurbağa Adamlar olarak bilinen timden Misbah ve Muhammed icabet ettiler. Bunlar düşmana ders vermek için denizlerin dibinde ve dalgalar arasında eğitim almış mücahitlerdi. Fakat Allah, onların bedenlerine ait kanın toprağın derinliklerine akmasını diledi.

Saldırı sırasında ve ardından bu kadar mücahidin şehit olması genelde Gazze halkının, özelde ise uzun süredir onlarda uzak kalan ailelerinin kalbine hüzün indirdi.

Bunlar zafer ve özgürlük yolunu aydınlatan aylardan bir grup mücahitti…