Salih El-Aruri: Kapsamlı Bir Savaşa Hazırız

Hamas Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, Batı Şeria’daki direnişin güçleneceğini, alanının genişleyeceğini ve etkisinin artacağını söyledi.

İsrail’in kendisine suikastta bulunma tehdidini tekrarlamasının bir şeyi değiştirmeyeceğini ifade eden El-Aruri, olası bir kapsamlı savaşta İsrail’in daha önce görülmemiş bir hezimet yaşayacağını belirtti.

El-Meyadin televizyonuna konuşan El-Aruri, İsrail’in kendisine ve Hamas liderlerine yönelik suikast tehditlerine değinerek, “İsrail’in tehdidi kanaatimi değiştirmeyecek. Hiçbir etkisi olmayacak” dedi.

Kendilerinin inançlı insanlar olduklarını ve hayatlarının şehadetle noktalanmasını temenni ettiklerini dile getiren El-Aruri, direniş liderlerinin nazarında şehadetin büyük bir kazanç olduğuna işaret etti.

Direniş liderlerinin Filistin halkının bir parçası olduklarına dikkat çeken El-Aruri, Filistinli grupların hepsinin çeşitli düzeylerde liderlerini şehit verdiklerini hatırlattı.

Kanlarının ve canlarının diğer şehitlerin kanlarından ve canlarından daha değerli olmadığını söyleyen El-Aruri, işgal rejiminin direniş liderlerine yönelik daha önce de birçok kez suikast kararları aldığını, İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanı Muammed Ed-Dayf’ın işgal güçleri tarafından öldürülmek istenen ilk kişi olduğunu fakat Ed-Dayf’ın direnişini sürdürdüğünü kaydetti.