RUSYA, Siyonist İSRAİL’in Delillerini Reddetti!

Rusya savunma bakanlığı, ırkçı İsrail’in Rusya’ya sunduğu bilgilerin kabul edilemez olduğunu bildirirken, İsrail’in ileri sürdüğü mantığın askeri uzmanlar tarafından da kesinlikle kabul görmediğini bildirdi.

Terör rejimi İsrail’den bir heyet dün Rusya ile ikili ilişkileri düzeltmek için Moskova’ya gitmişti.

Heyet olaydan Rusya ve Suriye yönetimini suçlu gösterince, Rus yetkililer yeni bir soruşturma istedi.

Pazartesi akşamı dünyayı sarsan olayda; Suriye yönetimine bağlı hava savunma sistemi, ırkçı İsrail uçaklarının saldırısı sırasında, 15 askerin bulunduğu Rus uçağını düşürmüş; Rusya olayla ilgili olarak İsrail’i hedef almıştı. Moskova, Rus askerlerini ölüme sürüklemekle suçlanan İsrail’e cevap verme hakkının saklı tutulduğunun altını çizmişti.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rus İl-20 uçağının Suriye’nin Lazkiye kenti yakınlarında düşürülmesi hakkında İsrail’den daha kapsamlı bir açıklama beklediklerini söyledi. Haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, “17 Eylül’de yaşanan trajedinin, İsrail tarafından ek soruşturma ve ek açıklama yapılmasını gerektirdiği aşikar. Bunların yakın gelecekte gerçekleşeceğinden eminim” dedi.

Zaharova, eylemleri tehdit oluşturan ve Rus uçağının düşmesine neden olan İsrailli pilotların en azından profesyonelce hareket etmediğini düşündüğünü belirtti.