Rusya Filistin Uzlaşısına Garantör Olabilir

Naumkin, Moskova’da düzenlenen ve Filistinli grupları bir araya getiren konferansın 2011 yılından bu yana bölünmüşlük halini sona erdirme çabaları çerçevesinde gerçekleştirilen ikinci konferans olduğunu ifade etti

Filistinli grupları bir araya getiren konferansa ev sahipliği yapan Doğu Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Naumkin yaptığı açıklamada, Rusya’nın ABD yeni başkanının bölge ve dünya üzerindeki güç dengelerine etkisini görmek için görevi devralmasını beklediğini söyledi.

Trump’ın ABD Büyükelçiliği’nin Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma niyetinde olduğuna dair haberlerden endişe duyduğunu söyleyen Naumkin, bunun tehlikeli olduğunu belirterek Trump’tan kararını gözden geçirmesini istedi.

Moskova’daki görüşmelerin sadece Filistinli gruplar arasında olmadığını, Filistinli gruplar ile Rus kamuoyu temsilcileri arasında da görüşmelerin yapıldığını kaydeden Naumkin, Filistinli grupların temsilcilerinin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile de önemli bir görüşme yapacaklarını bildirdi.

Filistin’deki bölünmüşlük halini sona erdirme çabaları çerçevesinde düzenlenen Filistin Ulusal Diyaloğu Konferansı dün Rusya’nın başkenti Moskova’da başladı.