Rusya, Filistin-İsrail SÖZDE BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE Hazırlanıyor

Ma’an haber ajansının aktardığı habere göre Filistin Yönetimi cumhurbaşkanı Mahmud Abbas, Mayıs ayında Moskova’ya gidiyor. Haber, Filistin Yönetimi Rusya temsilcisi Abdulhafit Nevfel’in Çarşamba günü yaptığı açıklamaya dayanarak yapıldı.

Nevfel’e göre Abbas,Rus yetkililer ile Arap-İsrailbarış sürecini ve ABD’nin çatışma konusundaki tavrını görüşecek.

GÖZAT  İsrail İlişkileri İSLAM DÜNYASI'na İHANETTİR

Öte yandan Rusya dışişleri bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Mahmut Abbas ile Netanyahu’nun Moskova’da bir araya gelmek üzere prensipte anlaştıkları belirtildi. Siyonist rejim başbakanı Netanyahu’nun önümüzdeki günlerde Suriye meselesini ele almak için ayrıca Moskova’ya gideceği de iddia ediliyor.

GÖZAT  Hollande, Abbas ve Netanyahu'yu Görüştürecek

Rusya,İsrail ile Filistin Yönetimi arasında iki yıldan fazla bir süredir askıya alınmış olan sözde barış görüşmelerinde arabulucu olmak istediğini açıklamıştı.

Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi de aylar önce yaptığı bir açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmelerin tekrar başlaması için bir Filistin-İsrailzirvesine ev sahipliği yapmak istediğini söylemişti.

GÖZAT  Rusya Filistin Uzlaşısına Garantör Olabilir

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Çarşamba günü yaptığı açıklamada Putin’in hem Abbas hem de Netanyahu’yu barış sürecini yeniden hareketlendirmek için Moskova’ya davet ettiğini ancak bir toplantı takvimi belirlendiğine dair bir işaret olmadığını söylemişti.

GÖZAT  Filistin Direniş Grupları: İsrail İle Her Türlü İlişki, FİLİSTİN'in İŞGALİNE YARDIMDIR

Son olarak Rusya dışişleri bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova tarafından yapılan açıklamada tarafların yüz yüze görüşme için prensipte anlaştıkları ifade edildi.

Jerusalem Post’ta yer alan iddiaya göre ise prensipte anlaşılmış olsa da karşılıklı olarak öne sürülen şartlar olduğu için beklenen görüşmenin gerçekleşmesinin zor olduğu kaydediliyor.