Ramallah’taki Çatışmada 2 ŞEHİT 1 YARALI

Ramallah’ın kuzeyindeki El-Celezun Mülteci Kampı yakınında, işgal güçleri tarafından bugün (3 Ekim Pazartesi) sabah gerçekleştirilen saldırıda iki Filistinli genç şehit edildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre İsrail işgal güçleri Ramallah yakınında Eğitim Öğretim Kurumları Semti’nde içinde 3 gencin bulunduğu bir araca ateş etti. 

Güvenlik kaynakları tarafından yapılan açıklamada ise saldırıda yaralanan üç kişiden ikisi daha sonra şehit oldu. Onların da El-Celezun Mülteci Kampı ahalisinden Basil Basbus ile Halid Anber Ed-Debbas olduğu, Birzeit ahalisinden olan Selamet Refet’in ise yaralı olduğu belirtildi. 

Yine aynı kaynaklar tarafından verilen bilgide işgal güçlerinin şehit edilen iki gencin cenazesini rehin aldığına, yaralı genci ise yaralı haliyle esir aldığına dikkat çekildi. İşgal güçleri Filistinli şehitlerin cenazelerini rehin alarak daha sonra ailelerine baskı yapmak amacıyla istismar ediyor. 

Siyonistlere ait bir radyoda, söz konusu gençlerin araçlarına, onların bazı İsrail askerlerini ezme girişiminde bulunması üzerine ateş edildiği iddiasında bulunuldu. Hedef alınan askerlerin El-Celezun Mülteci Kampı yakınında devriyede oldukları ileri sürüldü.