Ramallah’ta Filistin Halkı Mahmud Abbas’ın İstifasını İstedi

Filistinli siyasi muhalif Nizar Benat’ın gözaltına alındıktan sonra dövülerek öldürülmesi ve güvenlik güçlerinin ihlalleri dün akşam saatlerinde Ramallah kent merkezindeki el-Menara Kavşağı’nda düzenlenen gösteriyle protesto edildi.

Ramallah caddelerinde yürüyüş yapan göstericiler, Benat’ın öldürülmesi olayına karışanların yargılanmasını isteyen ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ı istifaya davet eden sloganlar attı.

Korku döneminin geride kaldığını ve haklarının ihlal edilmesi karşısında susmayacaklarını dile getiren göstericiler, Benat’ı döverek öldüren güvenlik görevlilerini “Yahudi yerleşkeleri bekçileri” olarak niteledi.

Göstericiler ayrıca Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerine desteklerini ifade ederek, işgale karşı intifada çağrısında bulundu.

Özgürlüklerin genişletilmesini ve yolsuzlukla mücadele edilmesini isteyen göstericiler, Benat’ın ölümünün Filistin Yönetimi için utanç olduğunu kaydetti.

Göstericiler Filistin bayrakları ve Nizar Benat’ın posterleri ile güvenlik güçlerinin ihlallerini ve göstericilere karşı şiddete başvurmasını kınayan pankartlar taşıdı.

Ramallah’ta düzenlenen gösteriye katılan Benat ailesi, mevcut Filistin Yönetimi’nin yıkılarak Filistin halkını koruyacak yeni bir yönetim kurulmasından daha azına razı olmayacağını söyledi.

Nizar Benat’ın kardeşi Gassan Benat, cinayetin aşiretler arası davaya dönüştürülerek kan parasıyla kapatılmasını kabul etmeyeceklerini bildirerek, güvenlik görevlilerince işlenen cinayetin politik olduğuna dikkat çekti.