Ramallah’ta Direniş Eylemi – Bir Yahudi İşgalci Öldü

Filistin’in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Ramallah’ın batısında bir Filistinli tarafından gerçekleştirilen araçlı saldırıda bir siyonist yerleşimci öldürülürken 5’i de yaralandı. 

Siyonistlere ait Yedioth Ahronoth gazetesinin siyonistlere ait tıbbi kaynaklara dayanarak yayınladığı habere göre Ramallah’ın batısındaki Beytu Sira’nın yakınında gerçekleştirilen araçla çarpma eyleminde bir yerleşimci ölürken, bazılarının durumu ağır olmak üzere 5 yerleşimci de yaralandı. 

İşgal ordusu adına açıklama yapan kişi eylemin Ramallah’a yakın Mekabim askeri kontrol noktasında gerçekleştirildiğini ve eylemciye işgal askerleri tarafından ateş edildiğini duyurdu. 

Siyonistlere ait Kanal 14 isimli tv kanalında kamyonet kullanan bir Filistinlinin eylemi gerçekleştirdiği ifade edildi. 

Yine siyonistlere ait Maariv gazetesinde yayınlanan haberde de bugün sabah Ramallah yakınında gerçekleştirilen araçlı eylemin 24 saatlik süre içinde işgalcilere yönelik dördüncü doğrudan saldırı eylemi olduğuna dikkat çekildi. Bu bilgi işgal rejiminin tüm saldırgan tutumuna rağmen Filistin direnişinin, işgale karşı eylemlerini kararlılıkla sürdürdüğünü ve işgale karşı eylemlerde artış gözlemlendiğini ortaya koyuyor.