Ramallah Kentinde 1 Filistinli Yaralandı

Batı Yaka’nın Ramallah ve Kalkiliya vilayetlerine ait topraklarda Filistinlilerin ırkçı ayrım duvarını, yahudi yerleşimini ve işgal güçlerinin ihlallerini protesto amacıyla düzenledikleri gösterilere işgal güçlerinin saldırıda bulunması sebebiyle bazı Filistinliler yaralandı.

Verilen bilgilere göre Kalkiliya vilayetinin doğusundaki Kefer Kadum köyünde haftalık olarak düzenlenen gösteriye işgal güçlerinin müdahalede bulunması sonucu bir genç plastik kaplı madeni mermiyle yaralandı, birçok kişi de atılan gaz bombalarından etkilendi. Buradaki gösteriyi düzenleyenlerin yahudi yerleşimini protesto ve köyün on beş yıldan beri kapalı olan bir caddesinin açılmasını talep amacıyla tamamen sivil nitelikli bir gösteri düzenledikleri ifade edildi.

Ramallah şehrinin batısındaki Belin köyünde de işgal güçlerinin göstericilere saldırıda bulunması neticesi bazı göstericiler gaz bombalarından etkilendi. Göstericilerin Cuma namazından sonra ırkçı ayrım duvarına doğru yürüyüş yaptıkları ifade edildi. İşgal güçleri göstericilerin üzerine yoğun bir şekilde ses bombaları ve göz yaşartıcı gaz bombaları attılar. Buradaki gösteride Filistinlilerin mücadelelerine destek veren yabancı aktivistler de vardı.