RAİD SALAH’ın Ev Hapsi 3 Ay Daha Uzatıldı…

İşgal rejimi yüksek mahkemesi, Şeyh Raid Salah’ın ev hapsini ve işgal zindanlarından bırakılma şartlarını üç ay daha uzattı.

Şeyh Raid Salah’ın avukatı Halid Zebarika, uzatılan şartların müvekkilinin ayağına elektronik kelepçe takılması, ev hapsi, misafir kabul etmeme, konuşma yapmama, sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla iletişim kurmama ve medyaya demeç vermemeyi kapsadığını açıkladı.

Avukat Zebarika, işgal rejimi mahkemesinin bugün aldığı kararın Şeyh Raid Salah’ın sesinin halka ulaşmasının engellenmesi anlamına geldiğini belirtti.

İşgal yönetimi Şeyh Raid Salah’ın geçen yıl şartlı tahliye edilerek ev hapsine çıkmasına karar vermiş, beş ay Kefer Kuna’da bir evde kalan Filistinli liderin daha sonra aynı şartlarla Ummu’l-Fahm’daki evinde kalmasına izin vermişti.

Avukat Halid Zebarika, Şeyh Raid Salah’a konulan şartların ve ev hapsinin uzatılmasını gerektirecek hukuki bir gerekçe olmadığını fakat işgal rejiminin Filistinli liderin devlet güvenliği için tehdit teşkil ettiği görüşünde olduğunu söyledi.

Zebarika, işgal rejiminin gerçekte Şeyh Raid Salah’ı hukuki değil siyasi gerekçelerle cezalandırdığını ifade etti.

İşgal güçleri Şeyh Raid Salah’ı Ağustos 2017’de Ummu’l-Fahm kentinde şiddete ve teröre teşvik ettiği iddiasıyla gözaltına aldı.