RAİD SALAH’ın Eşine Mahkemeden RED!

İşgal rejimine bağlı Hayfa Merkez Mahkemesi, Şeyh Raid Salah’ın eşinin ev hapsinde kendisine eşlik etmesi için yapılan başvuruyu reddetti.

Şeyh Raid Salah’ın avukatı daha önce Sulh Mahkemesi’ne başvurarak Filistinli liderin şartlı tahliyesi kapsamında tutulduğu ev hapsinde kendisine eşlik edecek kişilere eşinin de eklenmesini talep etmiş ancak mahkeme bu talebi reddetmişti.

Şeyh Raid Salah’ın avukatlarından Halid Zebarika, işgal rejimi mahkemesinin temyiz başvurusunu da reddettiğini ve Şeyh Raid Salah’ın tehlike teşkil ettiğini, Arap toplumu üzerinde etkisinin büyük olduğunu karara bahane gösterdiğini açıkladı.

Avukat Zebarika, “Bu hukuki açıdan yorumlanması mümkün olmayan haksız bir karar” diyerek, mahkemenin hiçbir kanıt olmadan Şeyh Raid Salah’ın eşinin niyetini sorguladığını söyledi.

Savunma avukatları olarak Şeyh Raid Salah’ın tahliye şartlarını ihlal etmediğine dikkat çektiklerini kaydeden Zebarika, işgal rejiminin Şeyh Raid Salah’ı yargılayarak Arap toplumu üzerindeki planını uyguladığını kaydetti.

Avukat Zebarika, Şeyh Raid Salah’ın yargılanmasının Amerika’nın zorla dayatmaya çalıştığı Yüzyılın Anlaşması projesiyle bağlantılı olabileceğine işaret etti.