RAİD SALAH 5 Aydır Gözaltında

İsrail hapishanelerindeki cezasının her bitiminde, “Mübarek Mescid-i Aksa’nın zaferi için ucuz bir bedel ödedim” diyen ve 15 Ağustos 2017’den bu yana gözaltında bulunan 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah, 7 Ocak’ta bir kez daha hakim karşısına çıkıyor.

İsrail’in 14 Temmuz 2017’de Mescid-i Aksa’da yaşanan olaylardan yaklaşık 1 ay sonra gözaltına aldığı Şeyh Salah’ın avukatlarından Ömer el-Hamayse yaptığı açıklamada, Şeyh Salah’ın 7 Ocak’ta İsrail’in kuzeyindeki Hayfa Sulh Ceza Mahkemesi’nde duruşmaya çıkarılacağını belirtti.

Avukat Hamayse, Şeyh Salah’ın daha önce İsrail’in güneyindeki Birussebi (Beer Şeva) kentindeki Nefha (Rimon) Hapishanesi’nde tutulduğunu, daha sonra Gazze’nin kuzeyinde yer alan Askalan (Aşkelon) kentindeki hapishaneye nakledildiğini ve tek kişilik hücrede tutulduğunu söyledi.

Şeyh Salah’ın yaklaşık 5 aydır gözaltında tutulduğuna vurgu yapan Avukat Hamayse, İsrail polisinin sadece Şeyh Salah’ı değil etrafındaki savunma erkine de gözdağı verme amacıyla avukatlarından Halid Zabarka’yı da gözaltına aldığını ve daha sonra serbest bıraktığına dikkati çekti.

Mübarek Mescid-i Aksa’nın zaferi için ucuz bir bedel ödedim”

İsrail tarafından birçok kez hapis cezasına çarptırılan Salah, bir defasında mahkûmiyetinden dolayı “mutlu ve sevinçli” olduğunu belirterek şunları dile getirmişti:

“Çünkü hakkımdaki bu kararlar ve tutuklanmalarım İsrail’in zulmünün göstergesine dönüşüyor. Eğer zulüm giderek artıyorsa İsrail’in yıkılması yakındır. Ben ise mübarek Mescid-i Aksa’nın zaferi için ucuz bir bedel ödedim.”