Putin, Erdoğan-Netanyahu Buluşması Mı Planlıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şubat ayında planlanan program çerçevesinde iki gün sürecek bir Rusya ziyareti gerçekleştirecek. Erdoğan’ın Rusya ziyaretinde, Rusya ile ikili ilişkilerin ve s-400 füze savunma sistemlerinin Türkiye’ye satışına ilişkin mevzuların yanı sıra Suriye ile ilgili krizin çözümü noktasında bazı meselelerinde ele alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Siyonist Netanyahu Aynı Gün Rusya’da

Rusya dışişleri bakanlığından yapılan açıklamaya göre Netanyahu’nun ziyaret tarihi de netleşti. Buna göre Siyonist Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova’da olduğu vakitlerde Rusya’ya geçecek. 9 Mart tarihinde Rusya’nın başkenti Moskova’ya gidecek olan Netanyahu’nun ziyaretinin Erdoğan’ın ziyareti ile aynı tarihe denk gelmesi dikkat çekti.

GÖZAT  Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İle Siyonist Bakan'ın SELFİE FOTOĞRAFI

Geçtiğimiz hafta basına bir röportaj veren Siyonist rejim İstanbul başkonsolosu Shai Cohen, Erdoğan ve Netanyahu’nun çok kısa bir süre içinde yüzyüze görüşmesi için çok yoğun çalıştıklarını belirtmiş ve bu görüşmenin yakın bir zamanda olması için çabaladıklarını belirtmişti.

Siyonist rejim başbakanı Netanyahu da yaptığı bir konuşmada, “Perşembe günü Moskova’da Putin ile görüşeceğim. Görüşmelerin ana gündeminde Suriye’deki durum ve çözüm çabaları olacak” demişti.

Netanyahu, İran’ı Görüşecek

İsrail basınının aktardığına göre; Siyonist Netanyahu, İran’ın Suriye’deki varlığını güçlendirme girişimlerinden rahatsızlık duyduklarını da belirtti.

GÖZAT  İsrail Başkonsolosu: Erdoğan İle Netanyahu Yakında Görüşecek

Putin ile yapacağı görüşmede bu konuyu da gündeme getireceğini ifade eden İsrail Başbakanı, Rus lider ile ortak anlayış oluşturmayı umduğunu söyledi.

Rus basınına konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Netanyahu’nun 9 Mart’ta Moskova’da bir araya geleceğini doğruladı.

Erdoğan-Netanyahu Görüşmesi Yok

Peskov, aynı tarihte Moskova’ya gidecek olan Cumhurhurbaşkanı Erdoğan ile Putin ve Netanyahu arasında üçlü bir zirve yapılıp yapılmayacağı da soruldu.

GÖZAT  Siyonist İsrail Enerji Bakanı TÜRKİYE'ye GELİYOR

Peskov, böyle bir zirvenin planlanmadığını kaydetti.

Putin ve Erdoğan, Rusya’da Türk-Rus Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına başkanlık edecek. Konsey, Türk F16’larının Kasım 2015’te bir Rus jetini düşürmesi ardından ilk kez toplanacak.