Özgürleşmiş 111 Filistinli Yeniden ESİR

Siyonist Savaş Bakanı Avigdor Lieberman İsrail’in Gazze Şeridi’nde tutulan İsrailli askerlere ya da cesetlerine karşılık Filistinli esirlerin serbest bırakılmasının hata olduğunu söyledi.

2011 yılında Siyonist asker Gilad Şalit karşılığında binden fazla Filistinlinin serbest bırakılmasına atıf yapan Lieberman aynı hatayı bir daha tekrarlamayacaklarını savundu.

Siyonist bakan 2011 yılında serbest bırakılan 1027 kişiden birisinin Hamas’ın lideri Yahya Sinvar gibi uzlaşmaz bir kişi olduğunu, diğer pek çok Filistinlinin de İsraillilere karşı çeşitli operasyonlar düzenlediklerini hatırlattı.

Lieberman serbest bırakılanlardan 202’sinin daha sonra tekrar tutuklandığını ve bunlardan 111’inin de halen hapiste olduğunu belirtti.

Siyonist bakan, Hamas’ın elindeki rehinelerle ilgili nasıl bir eylemde bulunacaklarına ilişkin net bir bilgi vermedi.

Öte yandan Siyonist bakan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesi sırasında da açıklamalarda bulundu. Lieberman yine Hizbullah üzerinden Lübnan’ı tehdit etti. İran’ın Suriye ve Lübnan’da silah fabrikaları açtığını hatırlattı.

Birleşmiş Milletler’den İran ve Hizbullah’a baskı yapmasını istedi. Gazze’deki insani krizin baş sorumlularının Ramallah yönetimi ile Hamas olduğunu savundu. Hamas’ın elindeki İsrailli esirlerin ve cesetlerin teslim edilmesi için BM’nin arabuluculuk yapmasını talep etti.