Ortadoğu’da Kalıcı Barış, İsrail’in Yok Olmasıyla Mümkün

İran Dışişleri Bakanı; BM Genel Sekreteri, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri ve Müslüman ülkelerin dışişleri bakanlarına Filistin meselesi hakkında mektup gönderdi.

Emir Abdullahiyan; BM Genel Sekreteri, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri ve Müslüman ülkelerin dışişleri bakanlarına gönderdiği ayrı ayrı mektuplarda bazı hükümetlerin ve uluslararası toplumun Filistin konusundaki ikili yaklaşımı ve sessizliğinin, İsrail apartheid rejimin Filistin halkına yönelik insan hakları ihlallerini yoğunlaştırmaya teşvik ettiğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan yazdığı mektuplarda; bazı devletler ile uluslararası kurum ve kuruluşların bu meseleye yönelik çifte standartlı yaklaşımı ve sessizliğinin İsrail ırkçı rejiminin insan hakları ihlalleri sürecini hızlandırdığını ve şiddetlendirdiğini belirtti.

Emir Abdullahiyan, bu mektuplarında; Müslümanların ilk kıblesine yönelik saygısızlıklar ve namaz kılan, ibadet eden ve oruç tutan Filistinlilere yönelik hakaret dolu saldırganlığı hususundaki derin endişelerini de dile getirdi.

Emir Abdullahiyan bu mektupta; Müslümanların mekanlarına ve kutsallıklarına yapılan saldırıların tahammül edilemez olduğunu da vurguladı.

Dışişleri Bakanı’nın mektubunda, bölgedeki istikrarlı ve adil barışın ancak Filistin’in işgalden kurtulması, mültecilerin dönmesi, Filistin’deki yönetim şeklinin  referandumla seçilmesi, ardından bağımsız devletin kurulması, Kudüs’ün başkentliğinde tek parça Filistin’in kurulmasının ardından mümkün olabileceğini dile getirdi.