ONUR-2 Açlık Grevi Zaferine HAMAS’tan Kutlama

Hamas, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin cezaevleri idaresine ve aşırı sağcı işgal hükümetinin politikalarına karşı kazandığı zaferi kutladı.

Hamas Siyasi Birimi üyelerinden Musa Dudin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal hükümetinin esirlerin sıkıntılarını seçim malzemesi olarak kullanmaya kalkıştığını söyledi.

Esirlerin “Güneşin altında ve Filistin toprakları üzerinde onursuzca yaşamanın ne değeri var?” sloganıyla hareket ettiklerini belirten Dudin, işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin şiddetli baskılara maruz kaldıklarını ifade etti.

Dudin, Filistinli esirlerin iman ve vatan sevgisiyle kuşatılmış iradelerinin sarsılmaz olduğunu ve taleplerini kabul ettirmekte kararlılık gösterdiklerini belirtti.

Gazze Şeridi’ndeki Filistin direnişinin görülmemiş bir milli duruş sergilediğine dikkat çeken Dudin, direnişin Gazze Şeridi sınırındaki gösterilerin sona ermesi için esirlere uygulanan cezai yaptırımlara son verilmesi şartını koştuğunu bildirdi.

Dudin, “Onur-2” açlık grevi eyleminin Filistin halkını koruyacak gerçek seçeneğin direniş olduğunu bir kez daha gösterdiğini kaydetti.