Obama’dan Ortağı Netanyahu’ya Eleştiri

Obama, işgal rejimi televizyonu 2’nci kanalında yayınlanan söyleşide, işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu’nun yerleşim politikasını eleştirdi.

“Bibi, iki devletli çözüme inandığını söylüyor. Fakat fiilleri, daha çok yerleşim birimi inşa etmesi için baskıya maruz kaldığında iki devletli çözümün önemi hakkında söylediklerine aldırmadan bunu yapacağını gösteriyor” diyen Obama, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Yahudi yerleşimi inşasını durdurması için Netanyahu’ya sayılamayacak kadar çağrıda bulunduğunu fakat Netanyahu’nun söz konusu çağrıları duymazdan geldiğini ifade etti.

ABD Başkanı, pratikteki gerçeklerin toprak bütünlüğü olan ve görevlerini yerine getiren bir Filistin devletinin kurulmasını imkânsız ya da en azından çok zor hale getirdiğini belirtti.

Obama’nın işgal rejimi televizyonuna verdiği söyleşiden iki hafta önce de ABD Dışişleri Bakanı Kerry, işgal rejiminin Yahudi yerleşim birimi inşası politikası nedeniyle iki devletli çözümün büyük tehlike altında olduğunu söylemişti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin yerleşim birimi inşasının durdurulmasını isteyen kararının ve Kerry’nin konuşmasının ardından işgal rejimi Obama yönetimi aleyhine kampanya başlattı.