Nevahida: İsrail “Kanuni Yolla!!!” Mescidi Aksayı İşgal Ediyor

Siyonist işgal rejiminin ezanın hoparlörlerden okunmasını yasaklayan kararına değinen Mescidi Aksa hatibi, kararın Filistinliler tarafından reddedildiğini söyledi.

Cuma hutbesini veren Şeyh İsmail Nevahida, işgal rejimi ezanı yasaklamak ve Mescidi Aksa’yı Yahudiler için kutsal mekâna dönüştürmek için çıkardığı kanunlarla bölgeyi dini bir savaşın içine sokacağını söyledi.

GÖZAT  Ezan Yasağının Amacı: Kudüs'ün İslami Kimliğini Yok Etmek

Nevahida verdiği hutbede “İşgal rejimi kanun adı altında Mescidi Aksa’yı ele geçtirmek, işlerine karışmak istiyor. Bunu yaparken Evkaf Dairesini görmezlikten geldiği gibi, İslam’ın buradaki hakkını da görmezlikte geliyor. Mescidi Aksa ve çevresi; bütün alanları, revak ve kubbeleri, sur ve duvarları, altı ve üstü tümüyle Müslümanlarındır. Başkasının burada bir hakkı yoktur” dedi.

GÖZAT  Ezanı Yasaklarsanız, Her Filistinli MÜEZZİN Olur!

Müslüman ve Arap ülkelerinden Mescidi Aksa’ya yönelik sorumluluklarını yerine getirmeleri, özgürlüğü için çalışmalarını isteyen Nevahida, Filistinlilerden de Mescidi Aksa’ya gelmelerini ve işgale karşı birlik olmalarını istedi.

Nevahida hutbesinde işgal rejiminin Mescidi Aksa’nın işlerine karışıp onarımını engellemesini ve Evkaf çalışanlarını tutuklamasını da kınadı.
İşgal güçlerinin engellemelerine rağmen bugün 40 binden fazla Müslüman Mescidi Aksa’da Cuma namazı kıldı.