NETANYAHU: Suriye Muhaliflerini Tedavi Etmede KARARLIYIZ

Netenyahu, Amerika’nın Suriye’ye yönelik füze saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail olarak, Suriye aleyhinde  silahlı saldırılarda bulunurken yaralanan Muhaliflerin  işgal altındaki Filistin topraklarında tedavilerinin yapılacağını söyledi.

Daha önce de  İsrail ordusu generallerinden Tomer Koller, Suriye savaşı boyunca İsrail’in binlerce  yaralı Muhalifin tedavisini yaptığını açıklamıştı.

GÖZAT  Suriye Muhalifi Liderden Filistinlilere Hakaret, İsrail'e Övgü

Yaralı Muhaliflerin İsrail resmi hastanelerinde tedavilerinin aslında yeni bir şey olmadığı ve bu zamana kadar en az 2800 Muhalifin tedavisinin yapıldığı ve bunların daha sonra tekrar Suriye’ye gönderildiği açıklanmıştı.

Mart 2016’da Siyonist rejim ordusu Golan tugayı komutan yardımcısı Baha Aliyan, Suriyeli yaralı silahlı muhaliflerin sığınmacı olduğunu belirterek, “İsrail söz konusu kişilerin hüviyetinden emin olmanın ardından, insanlık görevi uyarınca onları tedaviye alıyor” gibi bir iddiada bulundu.

GÖZAT  İsrailli Eski Bakan: SURİYE MUHALİFLERİ İle Koordinasyon İçindeyiz

Siyonist İsrail ordu yetkilisinin açıklamaları, İngiltere basınından Daily Mail’in bir kaç gün önceki haberinde Suriye’ye karşı savaşan muhaliflerin işgal edilen topraklarda tedavi gördüğüne dair haberinden bir kaç gün sonra gündeme gelmişti. Daily Mail bir süre önce, Golan tepelerinde Siyonist güçlerin çatışmalarda yaralanan Suriye Muhaliflerini tedavi ettiğini gösteren video bandı yayınladı.

Bu arada Filistin kaynakları da, işgal topraklarında tedavi gören muhaliflerin daha sonra Suriye sınırında konuşlanan araçlarla tekrar Suriye’ye götürüldüğünü belirtmişti.

GÖZAT  Siyonist İsrail: Suriye İçin Elimiz-Kolumuz Bağlı Durmadık

Yine Mayıs 2015’te de Siyonist İsrailli Yedioth Ahronoth sitesi, İsrail’in Burya Hastanesinde şimdiye kadar Suriye’den taşınan 173 yaralı Suriye Muhalifini tedavi ettiğine işaret ederken, diğer hastanelere taşınan yaralı muhaliflerin sayısının net olmadığını ifade etmişti. Korsan İsrailli kaynaklar o tarih aralığında 1600 yaralı Suriye Muhalifinin İsrail hastanelerinde bulunduğunu aktarmıştı.

GÖZAT  Siyonist İsrail Suriye'de KAOSUN DEVAMINI İSTİYOR

Ayrıca Nisan 2015’te de İşgal altındaki Filistin’in Safad kenti İsrail Hastanesi Başkanı Salman Zarfa, şimdiye kadar bu kent hastanelerinde 1300 Muhalifi tedavi ettiklerini itiraf etmişti.

Aynı haberde Kentteki Ziv Hastanesinde sadece 500 yaralı Muhalifin tedavi edildiği belirtilmişti. Zarfa, Muhaliflerin Suriye’de yaralandıklarını ve hastaneye götürülerek tedavi edildiklerini ve bunu İsrail Hükümetinin emriyle yaptıklarını kaydetmişti.