NETANYAHU ve POMPEO İle İRAN’ı Görüştü

Korsan İsrail Başbakanı Netanyahu ve ABD Dışişleri Bakanı Pompeo görüşmede İran’ın bölgede yıkıcı faaliyetleri tabir ettikleri durumu ele aldılar.

Siyonist Başbakan Netanyahu görüşmede Amerika devletinin İran’ın füze programı hakkıda provokasyon yapmasını ve İran’ın füze savunma programım etrafında yalan dolan iddiaları ileri sürmesini takdirle karşıladıklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo geçen Cumartesi günü İran’ın çeşitli başlıkları taşıyabilen orta menzilli balistik bir füze denediğini iddia etmişti. Pompeo hiç bir belge veya kanıt sunmaksızın bu denemenin BM Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı kararnamesinin ihlali sayıldığını ileri sürdü.

Amerika’nın ileri sürdüğü bu iddiadan hemen sonra AB troykası yani Almanya, Fransa ve Britanya yönetimleri de Washington yönetimini izleyerek İran İslam Cumhuriyeti’ni 2231 sayılı kararnameyi ihlal etmekle suçladı.

ABD ve AB troykası arasında bu koordineli provokasyon, bundan önce Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Sözcüsü Nabila Massrali İran’ın füze denemeleri Bercam nükleer anlaşmasına aykırı olmadığını açıkladığı halde gündeme geliyor.