NEKBE Günü İçin Filistin DİRENİŞİ Çağrı Yaptı

Batı Şeria’daki Filistin Ulusal ve İslam Kuvvetleri, Nekbe Günü’nün 70. yıl dönümünde halkın en yüksek seviyede katılmasını istedi. 

Filistin el-Yevm haber ajansının bildirdiğine göre, Filistinli ulusal ve İslami direniş güçleri açıklama yaparak; “Filistin işgalinin 71. yıldönümü ve Nekbe Günü olarak bilinen sahte İsrail rejiminin kurulmasını protesto programı önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.” denildi. 

ABD yönetimi, bir yıl önce Nekbe Günü yıldönümü ile aynı zamanda Tel Aviv’deki büyükelçiliğini işgal altındaki Kudüs’e taşımak için adım atmıştı.

 Filistinli ulusal ve İslami direniş güçleri yaptığı açıklama; “Filistin halkının haklarına karşı Amerika’nın bu düşmanca adımı işgal altındaki bir milletin var olduğu gerçeğini değiştiremez. Filistin halkı, uluslararası kararlardaki tüm güvence haklarını geri kazanmak için, 194 sayılı karar ve kendi topraklarında Kudüs’ün başkent olduğu bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına uygun olarak vatanlarına dönme hakları var.” dedi. 

Filistinli ulusal ve İslami direniş güçleri, yerel cepheleri komplolara karşı güçlendirmenin ve her türlü fitne ve dahili tefrikaları reddetmenin önemini vurguladı. Filistinlilerden, Mescid’il Aksa’nın savunulması konusunda kendilerini güçlendirmelerini istedi.

Bu güçler ayrıca ekonomik normalleşme de dahil olmak üzere işgalci İsrail ile ilişkilerin normalleşmesini isteyenlerin sorumlu tutulmalarını istediler. 

Filistinli ulusal ve İslami direniş güçleri, İsrail rejiminin hapishanelerindeki tutsakların desteklenmesi için çağrıda bulundu.