NASRALLAH: İSRAİL İstihbaratı ÇÖKMÜŞ Durumda!

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, El Meyadin televizyonuna verdiği röportajda Siyonist İsrail’i korkutacak birçok bilg verdi.

Hasan Nasrallah, “Yüzyılın Anlaşması bitmedi. Bunun başını çekenlerden biri de Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’dır. Bin Selman 50 yıl yönetimde kalma karşılığında bu anlaşmayı pazarlıyor.” diye konuştu.

Siyonist İsrail ordusunun geçen aralık ayında Lübnan sınırında başlattığı Kuzey Kalkanı Operasyonu’na değinen Nasrallah, “Hizbullah olarak, İsraillilerin Kuzey Kalkanı Operasyonu’yla ilgili konuşmalarını bitirinceye kadar sessiz kalmayı tercih ettik. Operasyon, İsrail bitti demesine rağmen bitmedi. Çünkü hala kazı çalışmaları devam ediyor.” dedi.

İsrail, Reklam Yapıldığı Kadar Güçlü Değil!

Nasrallah, operasyonun başlatılmasının nedeni olan tünellerle ilgili, “Lübnan’ın güneyinde bazı tüneller var. Ancak bunların kimler tarafından veya ne zaman kazıldığını duyurmak zorunda değiliz. Bize sürpriz gelen ise İsrail’in bu tünelleri geç keşfetmesi oldu. Orada 13 yıl öncesinden kalma tüneller bile var. Bu da İsrail istihbaratının başarısızlığını teyit ediyor. İsrail’in sanıldığı kadar güçlü bir teknolojisi yok. Eğer olsaydı tünelleri, füzelerimizin yerlerini, sığınaklarımızın yerlerini hemen tespit ederlerdi. İsrail teknolojisi ile sadece kendi halkını kandırıyor.” ifadesini kullandı.

İsrail İstihbaratı Çökmüş Durumda

Hasan Nasrallah dünya halklarını kandırmak için teknolojilerinin yerden göğe sığdıramayan Amerika ve Siyonist İsrail’in istihbaratı için de şu değerlendirmede bulundu: “İsrail askerlerinin füze seslerini duymaları için sınıra gelmelerine gerek yok. Onları evlerindeyken bile kulaklarını füze sesiyle sağır edeceğiz. İsrail içindeki tünellerimiz 14 yıldır var. İsrail istihbaratı bunu yeni öğreniyorsa istihbaratı çökmüş demektir. Temmuz savaşından beri bu tünelleri zaten kullanıyoruz.

Önce de Yenildiler Sonra da Yenilecekler!

Nasrallah şöyle devam etti: “İsrail’in tünelleri keşfetmesi bizim operasyonumuzu %10 bile etkilemedi. Onlar 2006’da yenildiler, geçtiğimiz yıl yenildiler, daha önce de yenildiler yapmak istedikleri savaşta da yine yenilecekler. Biz saldıracağımız zamanı belli etmiyoruz. İsrail sadece bir tüneli buldu. Sanki tüm tünelleri bulmuş gibi sevindi. Daha kaç tane tünel olduğunu Allah bilir.”

İsrail, En Büyük Hatayı Suriye’de Yapacak!

Hasan Nasrallah Siyonist Rejimin geleceği hakkında da “Netanyahu en büyük hatasını Suriye’de yapacak. Lübnan’a saldıracak cesareti onda göremiyorum. İsrail’in her yerini vuracak gücümüz var. Daha fazla bilgi vermek istemiyorum. Gazze son operasyonlarda, İsrail’e beklemedikleri bir ders verdi. İsrail, Suriye’deki gelişmelerden çok korkuyor. Suriye’deki politikaları çöktü. Bizim sadece İsrail’in yapacağı hataları beklememiz gerekiyor. Seçim sürecinde bu hataları zaten yapacaklar. Belki de yapacakları hataları kanlarıyla ödeyecekler.”

Siyonist İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, Kuzey Kalkanı Operasyonu ile Yahudi yerleşimcileri psikolojik olarak etkilediği ve bunun da kendilerinin işine geldiğini ifade eden Nasrallah, İsrail’in Lübnan’a saldırması halinde işgal altındaki El-Celil bölgesine nereden gireceklerini çok iyi bildiklerini, İsrail’in Suriye veya Lübnan’daki Hizbulah mensuplarına yönelik her türlü saldırıya karşılık vereceklerini belirtti.

İşgalci İsrail ordusu, 4 Aralık 2018’de Lübnan sınırında bulunan, Hizbullah’a ait olduğunu öne sürdüğü tünelleri imha etmek için “Kuzey Kalkanı” adı altında operasyon başlatmıştı. İsrail ordusundan daha sonra yapılan açıklamada, söz konusu tünellerin imha edildiği duyurulmuştu.