NAKAB’ta 2018 Yılında 2775 EV Yıkıldı…

İsrail Tarım Bakanı Uri Ariel’in yaptığı açıklamaya göre işgal yönetimi 2018 yılı içinde Filistin’in işgal altındaki Nakab bölgesinde Filistinlilere ait 2775 ev yıktı. İşgal yönetiminin tarım bakanı bu yıkımla iftihar etti ve bunu büyük bir başarı olarak nitelendirdi.

Siyonistlere ait medya organlarının yayınladığı haberlere göre İsrail Tarım Bakanı Ariel bu konuda yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “İsrail, Nakab’da 2015 yılında 2172 ev yıkmıştır. 2017 yılında 2523 ev yıktı. 2018 yılında ise ev yıkma oranı %16 artarak 2775 ev yıkıldı.”

Ariel işgal yönetiminin yıkım ekiplerinin çalışmalarını Arapların toprağa hükmetmelerine karşı bir savaş olarak nitelendirdi.

İşgal yönetiminin Tarım Bakanı 2015’ten bu yana Nakab’da Filistinlilerin evlerinin yüzde elli oranında azaldığına dikkat çekti.

Nakab’da evleri yıkılanlar arazileri üzerindeki haklarını kurtarabilmek için yargı alanında mücadele etmeye devam ediyorlar. Bu amaçla birçokları mahkemelerde dava açmış durumda.

İşgal yönetimi işgal altındaki topraklarda Filistinlilerin mevcut evlerini yıkarken yeni evler inşa etmeleri için de kesinlikle ruhsat vermiyor.