NABLUS’taki Çatışmada 9 FİLİSTİNLİ GENÇ Yaralandı

Nablus’taki Filistin Kızılayı İlkyardım ve Acil Durumlar Müdürü Ahmed Cibril, ilkyardım ekiplerinin işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilenen dokuz gence olay yerinde müdahalede bulunduğunu ve gençlerden birinin ayrıca plastik mermiyle yaralandığını açıkladı.

Yerel kaynaklar, Filistinli onlarca gencin beldede kurulu esirlere destek çadırından dün akşam geç saatlerde kavşağa doğru yürüyüşe geçtiğini, işgal güçlerinin gençlere müdahale etmesi üzerine çatışma çıktığını bildirdi.

GÖZAT  HAMAS: Bütün Baskılara Rağmen İSRAİL'İ ASLA TANIMAYACAĞIZ!

İşgal güçleriyle Filistinli gençler arasında Beyta Kavşağı’nda yaşanan çatışmaların iki saat kadar devam ettiği, işgal güçlerinin çok sayıda göz yaşartıcı bomba ve ses bombası attığı, Filistinli gençlerin de işgal güçlerine taşlarla ve boş şişelerle karşılık verdiği ifade edildi.

Bu arada, işgal güçlerinin dün akşam ayrıca Beytlahim’in güneyindeki El-Masara köyünde esirlere destek amacıyla düzenlenen araç konvoyuna katıldıkları için Ahmed Zevahira ile oğulları Muhammed ve İbrahim’i gözaltına aldığı kaydedildi.