Nablus ve Ramallah’ta İsrail İle Çatışma – Yaralılar Var

Şafak baskınlarında, Filistin’in Batı Şeria bölgesinde yer alan Nablus ve Ramallah’ta meydana gelen çatışmalarda iki genç gerçek mermiyle yaralanırken, çok sayıda kişi de zehirli gaz bombasından zarar gördü.

Filistin Kızılayı, Nablus’un kuzeybatısında vuku bulan şiddetli çatışmalarda ekiplerinin gerçek mermiyle yaralanan iki gence müdahalede bulunduklarını, 10’dan fazla şahsın da atılan gaz bombalarından etkilendiğini açıkladı. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre dün akşam Şavi Şamron yahudi yerleşim merkezi yakınında işgal güvenliğinde çalışan bir bekçinin arabasına silahlı saldırı düzenlenmesi üzerine işgal güçlerinden kalabalık bir grup kasabaya baskın düzenledi, etrafa ateş etti, evlere ve dükkanlara baskınlar düzenledi, güvenlik kameralarına el koydu.

İşgal ordusu dün akşam yaptığı açıklamada Şavi Şamron yahudi yerleşim merkezinin güvenlik elemanının arabasına en az üç mermi isabet ettiğinin tespit edildiğini ancak herhangi bir yaralanma olayı olmadığını duyurmuştu. 

İşgal ordusu bu olaydan sonra Nablus’un batısında yer alan Deyr Şeref Kavşağı’nı kapatmış ve etrafa çok sayıda asker yaymıştı. 

Ayrıca Ramallah’ın doğusundaki Silvad kasabasında işgal rejiminin özel birlikleri niteliğindeki Yamam Birlikleri’nin esir ettiği Kemal El-Anid’in dedesinin evine baskın düzenlendi. 

Bu baskın üzerine Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar vuku buldu ve gençlerden en az bir kişinin yaralandığı haber verildi.