Nablus ve El-Halil’de Silahlı DİRENİŞ EYLEMİ

Dün gece ve bugün sabahın erken saatlerinde Batı Şeria’nın değişik bölgelerinde işgal güçleriyle çatışmalar meydana geldi. Bu çatışmalardan bazılarında işgalcilerin askeri kontrol noktalarına doğru ateş etme eylemlerinin de gerçekleştirildiği bildirildi. 

Bugün sabah Nablus’un doğusunda Beytu Furik askeri kontrol noktasının direnişçiler tarafından hedef alındığı haber verildi. Gece de Batı Şeria bölgesinin farklı noktalarında benzer eylemler gerçekleştirildiği ifade edildi. 

Nablus’un doğusundaki Beytu Furik askeri kontrol noktasında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar meydana geldi. 

İşgal güçlerinin Huvvare, Beyt Furik, Cit Kavşağı gibi Nablus’a çıkan yollar üzerine kurdukları askeri kontrol noktalarını tamamen trafiğe kapattıkları ve buralarda yahudi yerleşimci çetelerin de işgal güçlerine yardımcı olduğu bilgisi verildi. 

Nablus’un güneyindeki Huvvare kasabasında Selmanı Farisi Dönel Kavşağı’nda onlarca yahudi yerleşimcinin toplandığı, Talmudi danslar yaptıkları ve yahudilerin boynuzdan yapılan şofar adı verilen borazanlarını çaldıkları belirtildi. 

Yerleşimci çetelerin Huvvare’de ayrıca bir okulu bastıkları ve öğrencilerine saldırdıkları, Filistinli gençlerin de işgalci askerlere ait bir otobüsü taşladıkları haber verildi. Batı Şeria’nın kuzey kesimindeki yahudi yerleşimi dosyasından sorumlu olan Gassan Dağlas, yerleşimci çetelerin okul basmasında işgalci askerlerin de onlara destek olduğunu ve onları himaye ettiklerini dile getirdi.