Nablus ve Cenin’de İsrail Güçleri İle Silahlı Çatışma

Dün gece İsrail işgal güçlerinin ve onlara destek veren yahudi yerleşimci çetelerinden oluşan teröristlerin Batı Şeria’nın kuzey kesiminde yer alan Nablus ve Cenin şehirlerinin civarına düzenledikleri baskın esnasında Filistinli direnişçiler onlara silahla karşılık verdi. 

Dün gece yerleşimci çetelerin Yusuf’un Kabri diye bilinen türbeye baskın düzenleme planlarından dolayı onların güvenliğini sağlamak amacıyla işgal güçlerinin Nablus’un doğusundaki bölgeyi basmaları üzerine Filistinli direnişçiler de onlara iki noktada silahla ateş etti. Bunun üzerine işgal güçleri ile Filistinli direnişçiler arasında çatışma çıktı. 

Bu çatışmada Filistinlilerden bazıları, yerleşimci çetelere ve işgal güçlerine karşı dururken plastik mermilerle yaralandı. Bunların arasında olayları görüntülerken plastik mermiyle yaralanan gazeteci Abdullah Bahş’ın da yer aldığı bildirildi. 

Ayrıca Nablus’un doğusunda Balata mülteci kampının girişinde de direnişçilerle işgal güçleri arasında silahlı çatışma meydana geldiği belirtildi. 

Yerel kaynakların verdiği haberlere göre direnişçiler Nablus’a bağlı El-Hisbe civarında yerleşimci teröristlerin üzerine yoğun bir şekilde mermiyle ateş etti ve molotof kokteylleri attılar. 

Filistinli gençlerin ayrıca Nablus’un güneyindeki Yitzhar yahudi yerleşim merkezine de molotof kokteylleri attıkları haber verildi. 

Cenin’de ise direnişçiler, işgal güçlerinin şehrin farklı yerlerine baskın düzenlemeleri üzerine silahla karşılık verdiler. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde direnişçi gençlerin işgal güçlerini beş ayrı noktada silahla hedef aldıkları belirtildi. 

Filistinli gençlerden Beha Ebu İsa’nın işgal güçlerinin saldırılarında mermiyle yaralandığı ve Cenin Hükümet Hastanesi’ne kaldırıldığı haber verildi. 

Şubat ayıyla ilgili raporlarda, bu ay içinde Batı Şeria’da ve Kudüs’te İsrail işgal güçlerine ve onların sivil kanadını oluşturan yahudi yerleşimci terör çetelerine karşı direniş eylemlerinde belirgin bir artış olduğu dile getirildi.