Nabi Avcı: İsrail, Turizm Alanında Başlıca Ortaklarımızdan

Siyonist İsrail’in Gazze saldırıları ile aynı günde İsrail’e giden Nabi Avcı, mevkidaşı ile bir görüşme yaptıktan sonra basın toplantısı düzenledi.

Bakan Nabi Avcı, İsrail’in bir gün önceki Gazze saldırıları ile ilgili soruya, Gazzeli ve İsrailli yöneticilerin tecrübeli olduğu ve provakasyonlara gelmemeleri gerektiğini belirtti.

Gazze saldırıları hakkındaki sorulara kaçamak cevaplar veren Nabi Avcı, Siyonist İsrail ile Türkiye arasındaki yakınlaşmayı çekemeyenler olduğunu ve Gazzeli yöneticilerin de bunu bildiğini belirtti.

Avcı ayrıca Türkiye’nin Gazze-Filistin ile Siyonist İsrail arasında aslında bir hayal olan barış için elinden geleni yapacağını belirtti.

Filistin yönetimindeki mevkidaşı ile de bir araya gelecek olan Avcı’ya Gazze saldırıları hakkında bir girişim ya da İsrail’den bir haber aktarımı olacak mı sorusuna da geçiştirici bir üslupla, kendinin Kültür ve Turizm Bakanı olduğunu tüm yapacaklarının yetkileri dahilinde gerçekleşebileceğini belirtti.

Diyalog Kanallarını Açık Tutacağız

Avcı görüşme sonrası Levin ile birlikte ortak basın açıklaması yaptı. Avcı, “Geçen yıl ülkemizi 260 bin İsrailli ülkemizi ziyaret etti. Bu sayının 600 bine çıkması için hiçbir engel yok.

İşadamlarının önünü açımak için diyalog kanallarını açık tutacağız” dedi.

Nabi Avcı’nın Açıklamalarından Satır Başları

Akdeniz’i çevreleyen diğer ülkeler gibi İsrail de turizm alanında başlıca ortaklarımızdan. Turizm alanındaki ilişkilerimizin gelişmesi, beşeri ilişkilerimizde de önemli katkı sağlayacaktır. İsrail’den gelecek turistleri de konukseverliğimizle en iyi şekilde ağırlamayı bir görev biliyoruz. Geçen yıl ülkemizi ziyaret eden 260 bin İsrailli turist sayısının 600 binleri bulmaması için hiçbir neden yok. Ülkemizden İsrail’i ziyaret eden 30 bin dolayındaki Türk turist sayısının artmasını hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde turizm alanında işbirliği anlaşmasıyla Turizm Karma Komisyonu’nu yeniden canlandıracağız.

Sektördeki iş adamlarının önlerini açmak için ülkelerimiz arasındaki diyalog kanallarını daima açık tutacağız. Ziyaretimde çok geniş bir sektör temsilcisi arkadaşımız eşlik ediyor. Her iki sektörün temsilcilerinin görüş ve önerilerini dinleyeceğiz.”