Müslümanlar Arasındaki BÜTÜN İHTİLAFLARIN KAYNAĞI İSRAİL’dir

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Siyonist İsrail’in bölgede yayılmacı siyasetlerinin önlenmesine vurgu yaparken, Araplar ve Müslümanlar arasında çıkartılmaya çalışılan bütün ihtilafların ve çabaların gerçekte siyonist İsrail’in çıkarlarının temini yönünde olduğunu söyledi.

Lübnan Meclis Başkanı, İran’da bugün çalışmasını başlatacak olan Filistin ve Kudüs intifadasına destek konferansı için geldiği Tahran’da yaptığı açıklamada, bu konferansın düzenlenmesinin önemine vurgu yaparken Filistin meselesi ve Filistin halkının desteklenmesinde bu tür konferansların son derece önemli olduğunu söyledi.

Berri, ‘Bizim sorunumuz vahdetin olmayışıdır’ derken, ırkçı İsrail rejiminin yalnızca Lübnan topraklarına değil bütün bölge topraklarına göz diktiğinin unutulmaması gerektiğini belirtti.

Lübnan Meclis Başkanı,Lübnan direnişinde İran İslam Cumhuriyetinin yardımlarını asla unutmayacaklarını belirterek, direnişin zaferlerinin bundan sonra da devam edeceğini temenni etti ve ‘Özellikle de Filistin başta olmak üzere sonuç almak istiyorsak, birlik ve beraberlik içinde olmamazı gerekmektedir’ dedi.

Lübnan Parlamento Başkanı Nabih Berri, Tahran’da gerçekleşen 6. Uluslararası Filistin İntifadası’na Destek Konferansı’nda yaptığı konuışmada, “İran’ın Filistin İntifadası’nı desteklemesi takdire layıktır. Günümüzde İran’ın Filistin ve direniş hareketlerini desteklediği için hedef olarak gösterildiğini görüyoruz” açaklamalarında bulundu.

Lübnan Parlamento Başkanı son olarak, “Artık tüm İslami ülkelerin Filistin konusu üzerinde birleşmesi lazım” diye konuştu.